Gürün şu ifadeleri kullandı: "Muğla 2021 nüfusuna göre 1 milyonu ilk kez geçti. Yazlık nüfusumuz ise 5 milyon. Yüz ölçümümüz 12 bin 247 kilometre. İstanbul'un 2,5 katı büyüklükte.13 ayrı ilçeye sahibiz. Diğer kentlerde merkez nüfusu yüksektir. Ama bizde merkez nüfus yok. Muğla'da tam bir yörük yerleşimi var. 1479 kilometre sahil bandı var. Akdeniz'deki 9 ülkenin sahil bandına sahibiz. Bunları neden söylüyorum, çünkü Muğla'da altyapı ve hizmet oldukça zor, maliyetli. Nüfus yazın 5 milyonu buluyor. Altyapıyı 5 milyona göre yapmak zorunda kalıyoruz. Dolayısıyla çok özel bir kent olan Muğla, altyapı açısından çok fazla finansmana ihtiyacı olan bir il."

"MUĞLA ÖDEDİĞİ VERGİNİN KARŞILIĞINI ALAMIYOR"

Muğla olarak ödediğimiz verginin karşılığını alamıyoruz. 2019-2020 yılında 6 milyar vergi ödeyen Muğla'nın devletten aldığı yatırım 469 milyon lira. Oranladığımızda vergimizin yüzde 6'sını alabiliyoruz. Bu açığın bir an önce kapatılması lazım. 10 milyar lira yatırıma ihtiyacımız var."

"İKİ BÜYÜK PROJE İÇİN CUMHURBAŞKANINDAN ONAY BEKLİYORUZ, 8 AYDIR BEKLİYOR"

"İki büyük projemiz var. Bu projelerin gerçekleştirilmesi için cumhurbaşkanının bize onay vermesi gerekiyor. 8 aydır bekliyoruz. Kredimiz onaylanmıyor. Bu projeleri gerçekleştirerek gelecekte Muğla'yı belli risklerden kurtarmamız gerekiyor" dedi.

Ayrıca Gürün, rantla mücadele ettiklerini belirterek, kıyılarda planlama yetkisinin bakanlığa geçtiğini, bu yetkinin ilçe ve büyükşehir belediyelerine verilmesi gerektiğini söyledi.

MUĞLA VALİSİ AKBIYIK, 23 NİSAN MESAJINDA NE DEDİ? MUĞLA VALİSİ AKBIYIK, 23 NİSAN MESAJINDA NE DEDİ?

Kaynak: İHA