Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Muğla’nın Datça ilçesinde bulunan Alavara koyunda sit derecelerinde değişiklik yapılmıştı. Düzenlemeyle birlikte koyda çevre tahribatının önü açılırken, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan hukuki süreç sonunda sit tescil kararının iptal edildiği öğrenildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesinin Alavara Koyu için açtığı davayı kazanmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı karara itiraz etti ve dosyayı istinaf mahkemesine taşıdı. İzmir Bölge İdare Mahkemesi 4. İdari Dava Dairesi 09.12.2021 tarihli kararıyla istinaf başvurusunun reddine karar verdi. İzmir 4’ncü İdare Mahkemesinin verdiği kararla Alavara Koyunun bulunduğu bölgede çevre tahribatının ve ekolojik dengenin bozulması engellenmiş oldu.

MUĞLA’DA OTOMOBİL UÇURUMA YUVARLANDI: 1 ÖLÜ MUĞLA’DA OTOMOBİL UÇURUMA YUVARLANDI: 1 ÖLÜ

Muğla il genelinde doğal ve ekolojik yapının korunması için her türlü hukuki mücadeleyi sürdürdüklerini belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “Bu güne kadar doğal güzelliklerimizi yıpratacak, yok edecek her türlü planın ve statü değişikliğinin karşısında olduk. Onlarca dava açtık, kazandık ve hukuki sürecin devam ettiği birçok çevre davası da devam ediyor. Biz emanet aldığımız bu şehri daha da geliştirerek gelecek nesillere aktarmak ve herkesin hayalini süsleyen bu şehri korumakta kararlıyız” dedi.

Kaynak: İHA