Geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te pitbull cinsi bir köpeğin 4 yaşındaki Asiye’ye saldırmış, küçük kız ağır yaralanmıştı. Ülke gündeminde derin tartışmaya yol açan konu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil barınaklardır” demişti.

Kamuoyunda bu durum tepkiye yol açarken Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, sokak hayvanlarının acil durum dışında toplanmayacağını hayvanseverlerle paylaştı.

“BU HAYAT HEPİMİZİN””

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

“Bu hayat hepimizin. Muğla’mızda yaşayan can dostlarımızın kısırlaştırma, aşılama ve tedavi işlemlerinin yanı sıra acil ve münferit durumlar dışında toplanması mümkün değildir. Muğla’mızda 40 dönüm arazi üzerinde sokak hayvanları için kurduğumuz modern, tam donanımlı geçici hayvan bakım evimizde can dostlarımızı ağırlamaya devam ediyoruz.”

“BİZ BİRLİKTE MUTLUYUZ”

ARAS, ATA’NIN HUZURUNDA BUNLARI SÖYLEDİ ARAS, ATA’NIN HUZURUNDA BUNLARI SÖYLEDİ

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise, şunları paylaştı: “Bodrum’u paylaştığımız dostlarımızı korumaya, tedavilerini yapmaya, Petbulans’ımızla yardımlarına koşmaya ve onların sesi olmaya devam edeceğiz. Müsterih olunuz; Bodrum’da hiçbir dostumuzu sahipsiz bırakmayacak, yaşam alanından koparmayacağız. Biz böyle mutluyuz.”

Kaynak: Bultenler