Başkan Gürün şu ifadeleri kullandı: "Biz zeytin varlığının artması, daha kaliteli yağ çıkarılması için uğraşıyoruz. Milas Memecik zeytini olağanüstü değere sahip. Dünyada birincilik alan birden çok üreticimiz var. Bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Türkiye'de 169 milyon zeytin ağacından 16 milyonu Muğla'da. Madenler için zeytinler ortadan kaldırılacak. Yukarıdan padişah fermanı gibi arama ruhsatı veriliyor. Arama ve işletme ruhsatlarında zeytin alanlarına girilmesinin önü açılıyor. Bu vicdansızca bir karar. Yönetmelik tekrar değerlendirilmeli. Belediye olarak her türlü incelemeyi yapıp, hukuki süreci başlattık. Sonuna kadar mücadele edeceğiz."

"ELEKTRİK ZAMMI, SUYA ZAM YAPMAMIZA NEDEN OLUYOR"

Gürün, "Elektrik fiyatı belediyemiz için çok önemli. Suları yer altından aldığımız için çok fazla elektrik tüketiyoruz. Bizi direk olarak etkiliyor. Maliyetlerimiz iki katından yüksek hale geldi. Su fiyatları tespit edilirken maliyete bakmamız gerekiyor. Bunu yasa söylüyor. 'Yüzde 10 ilave yatırım bedeli de koyarak bunun altında bir fiyat belirleyemezsin' diyor. Biz de zam yapmak zorunda kalıyoruz. Bu ekonomik şartlarda su zammı, ezilen halka yansıyor" dedi.

"TURİZMİ BU YAZ KAYBETTİK"

APARTTA ŞÜPHELİ ÖLÜM APARTTA ŞÜPHELİ ÖLÜM

Gürün, "Her konuda dışa bağımlı hale geldik. En kötüsü sade vatandaş doları takip eder oldu. Dolayısıyla Türkiye şuan büyük bir kaosun içerisinde. Ukrayna şuan büyük planlar nedeniyle feda ediliyor. En fazla turist aldığımız Rusya ve Ukrayna'dan gelecek turisti kaybettik. Doğalgaz konusu da var. Tüm bunları düşündüğünüzde turizm, gıda ve enerjide büyük probleme neden olacak. Daha önceki hükümetlerde ülke bir çıkmaza girdiğinde cumhurbaşkanı muhalefet liderlerini toplantıya çağırırdı. İstişare ederdi. Oradan aklı başında kararlar çıkardı. Şimdi bu da yok. Bizim bir araya gelip ülkenin sorunlarını herkesin fikrini alarak, halkın önüne çıkarak şeffaf anlatmamız gerekiyor. En büyük kaos güven duygusu.

Yönetenler hiç böyle sorunlar olmamış gibi hareket ediyor. Tüm değerlerini paraya çevirip ekonomik açık kapatılmaya çalışılıyor. Bu da gelecekte bizim çözmemiz gereken daha büyük sorunlar ortaya çıkaracak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AltarZeyhan