Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün bu yıl 10’uncusu düzenlenen Ulusal Hidroloji Kongresine katıldı.

ANNESİNİ İLK DEFA GÖRMÜŞTÜ! KAZA BEBEKLE ANNESİNİ AYIRDI! ANNESİNİ İLK DEFA GÖRMÜŞTÜ! KAZA BEBEKLE ANNESİNİ AYIRDI!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 9-12 Ekim tarihleri arasında 10’uncusu düzenlenecek olan Ulusal Hidroloji Kongresinin açılışına katıldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Konferans salonunda başlayan kongrede suyla ilgili geleneksel, yenilikçi teknoloji ve uygulamaların paylaşılacağı, yeni fikir ve projelerin geliştirilmesi amaçlanıyor.

ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA PETROLÜN YERİNİ SU ALACAK

Kongrenin açılış gününde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Dünya, önümüzdeki yıllarda şu an petrol için yaşadığı olumsuzlukları su için yaşamaya başlayacak. Suyun kullanımı için ülke genelinde çok iyi planlama yapılmalı. Komşu ülkelerle protokoller imzalanıp suyun ortak olarak nasıl kullanacağının belirlenmesi gerekir” dedi.



MUĞLA'NIN ALT YAPI YATIRIM MALİYETLERİ DİĞER ŞEHİRLERE GÖRE ÇOK YÜKSEK


Konuşmasına devam eden Başkan Gürün, “Ülkemizde diğer büyükşehirlerde nüfusun büyük kısmı hatta 3 te 2’si merkezde iken Muğla çok merkezli bir yerleşime sahip. 13 ayrı ilçemizin 5’i 100 bin ve üzerinde nüfusa sahip. İlimizin nüfusu 967 bin iken yazlık nüfus 5 milyon kişiye ulaşıyor. Muğla sadece Muğlalıların değil tüm Türkiye’nin hatta yurt dışından çok farklı ülkelerden gelen tüm insanların şehri. Dolayısıyla yerleşimin 1 milyon olduğu şehrimizde 5 milyon nüfusa göre su, arıtma ve kanalizasyon yapmak mecburiyetimiz var. Ayrıca merkezdeki nüfus az olduğu için yatırım maliyetimizde çok yüksek. 13 bin 247 km2 alanımız var. Bu Türkiye’de ki büyükşehir belediyeleri içinde büyüklük olarak 2-3 sırada yer alıyoruz. Dolayısıyla bizim yatırım maliyetlerimiz diğer şehirlere göre çok yüksek” diye konuştu.



MUĞLA'YA 4 BARAJ VE 5 MİLYAR LİRALIK ALT YAPI YATIRIMI YAPILMASI GEREKİYOR

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Su kaynaklarımız öncelikle içme ve kullanma suyu daha sonra tarımsal kaynaklı olarak değerlendirmek gerekiyor. Suyun bütün hâkimiyeti su idarelerine verilmeli ancak denetimleri bakanlık tarafından yapılmalı. Kara verici ve birincil olarak suyu esas alan su bakanlığının kurulmasının doğru olduğuna inanıyorum. Ama bu bakanlık diğer bakanlıkların su havzalarına ve su kaynaklarına yapılan müdahalelere dur diyebilecek yetkiye sahip üst kurul olarak olması lazım. Bunun yanı sıra büyük yatırımların devletin sorumluluğunda olması gerekir. Şu anda Muğla’ya 5 milyar TL alt yapı yatırımı yapılması gerekiyor. Yaptığımız araştırmalara göre Muğla’da acil olarak en az 2 ve artı 2 toplamda 4 baraja ihtiyacımız var. Bu yatırımların hızlı bir şekilde yapılıp vatandaşların hizmetine sunulması gerekiyor” ifadelerini kullandı.