2021 yılında yaşanan orman yangınlarından etkilenen köylerin kendi kendine yetmesi, tarihi, coğrafi ve kültürel potansiyelinin değerlendirilmesinin yanı sıra eğitim düzeyinin yükselmesi ve çevre bilincinin gelişmesi gibi toplumsal göstergelerin hedeflendiği Muğla Valiliği himayesinde Yerli ve Milli firmamız OPET ve kamu kurumlarının işbirliğinde başlatılan “Örnek Köy Projesi’yle dokuz mahallede çalışma gerçekleştirilecek.

Bodrum’da Pınarlıbelen, İrmene, Çamlık mahallelerinde, Marmaris’te Bayır ve Osmaniye mahallelerinde, Milas’ta Çökertme, Gökbel, Bozalan mahallelerinde ve Köyceğiz’de Otmanlar Mahallesinde gerçekleştirilecek çalışmalar, Marmaris Bayır Mahallesinde uygulamaya başlandı.

Bayır’daki Rehabilitasyon çalışmaları kapsamında Bayır Çınar Tabiat Alanı ve etrafındaki kafenin yenilenmesi, okulun boyanması, Kooperatif binasının hazırlanması, satış stantlarının düzenlenmesi ve köydeki evlerin dış cephe bakımları yapıldığı vurgulandı.

Ayrıca Bayır Mahallesinde 15 Kadın çiftçi ile kurulan S.S. Marmaris Bayır Güçlü ve Girişimci Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin kuruluşunun da son aşamaya geldiği belirtildi.

Valilik 75. Yıl toplantı salonundaki istişare toplantısına Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın yanı sıra Vali Yardımcıları Mehmet Suphi Olcay ve Ayhan Yazgan, Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ömür Özdil, İl Afet ve Acil Durum Müdürü İsmail Özkan, Marmaris Osmaniye Muhtarı Mehmet Şahin, OPET Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Saha Sorumlusu Fatma Bulut Hacıalioğlu katıldı.

Kaynak: Bultenler

FIRTINA HANGİ SAATLERDE ETKİLİ OLACAK? FIRTINA HANGİ SAATLERDE ETKİLİ OLACAK?