FETHİYE'DE YANGIN! ALEV ALAN MİNİBÜS EVİ DE YAKTI FETHİYE'DE YANGIN! ALEV ALAN MİNİBÜS EVİ DE YAKTI

Eksi Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından Fethiye Belediye Başkanı olduğu dönem ve şahsına yönelik iddialara  yayımladığı yazıyla yanıt verdi. Fethiye Körfezi’nin son aylardaki renk değişimi ve kirliliğin artık kalıcı hale geldiği noktada, tüm siyasiler ve kurumlar çeşitli iddialar ortaya atmıştı. Özellikle Fethiye ile özdeşleşen isim olan eski başkan Behçet Saatcı, bu iddiaların odak noktasındaydı.

Saatcı sözlerine, “Beceriksizliklerini örtmek için tarafıma haksız ithamlarda bulunuyorlar” diyerek başladı. Fethiye Körfezi’nde yaşanan kirliliğin Fethiye Atıksu Arıtma Tesisi’nden kaynaklandığını vurgulayan eski başkan,  Fethiye Solar Kurutma Tesisi’nin atıl hale gelmesi hakkındaki suçlamalara da yanıt verdi.

TÜM SORUNLARIN ANA NEDENİ BÜYÜKŞEHİR YASASI

Behçet Saatcı, yaşanan problemin asıl kaynağının 2014 yılında yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası olduğunu belirtti. Yasa sebebiyle ilçe belediyeleri ve Büyükşehir yönetimleri arasında kargaşa çıktığını ve bu kargaşanın da birçok belirsizlik doğurduğunu ifade eden Saatcı’nın, “Yasa kötü, yasayı uygulayanlar yasadan da kötü olunca geldiğimiz nokta ortada” dedi.

KİRLİLİK ARITMA TESİSİNİN DEVRİNDEN SONRA BAŞLADI

Eski başkan Saatcı, 2003 yılından 2014 yılına kadar ilçe yönetiminde olan arıtma tesisinin her yıl ödül aldığını ve bunun yanında körfezde herhangi bir kirlilik yaşanmadığını belirtti. Tüm problemlerin, 2014 yılında çıkan yasayla birlikte arıtma tesisinin Büyükşehir Belediyesi’ne devrinden sonra yaşanmaya başladığını vurguladı.

Saatcı, “2014 yılından sonra olup biten beceriksizlik ve sorumsuzluğun bize fatura edilmesini şaşkınlıkla karşılıyoruz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YALAN ATIYOR

Çarpıcı bir iddiada bulunan Behçet Saatcı, Fethiye Limanı ve çevresinde yaşanan kirlilik hakkında Büyükşehir Belediyesi’nin açıkladığı raporların, 12.2015 tarihinde başlayıp, 01.06.2017 tarihinde sona eren TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilmiş 115Y468 no’lu “Kıyısal Sularda Su Kalitesi Parametresinin İzlenmesi ve Değerlendirmesi” konulu proje sonuçları olduğunu belirtti.

Saatcı, konunun tüm muhattaplarına çağrıda bulunarak; “Gün suçlu aramak değil, birlikte Fethiye Limanı’nı kurtarma günüdür. 15 gün önce yapılan çalışmaların sonuçları elimizdedir. Kimse masal anlatmasın. Biz neyin ne olduğunu biliyoruz. Milletimiz ve körfezimiz laf değil, çözüm bekliyor. “ dedi.

2014 yılında tonunu 1 lira 40 kuruşa sattığımız suyun bugün tonunu 8 lira 30 kuruşa içmenin karşılığını ,Fethiye halkı olarak çevresel değerlerimize sahip çıkılarak görmek istiyoruz.

Açıklamalarına devam eden Behçet Saatcı, son olarak kendi döneminde inşa edilerek hizmete alınan ve Türkiye’nin ilk Solar Kurutma Tesisi olan, Fethiye Solar Kurutma Tesisi’nin 5 yıldır atıl bir vaziyette olmasına ve bu süreçte 5 milyon liralık zarar etmesine yönelik;

Fethiye Belediyesi ile Remondis şirketi arasında yapılan anlaşma sonucu Remondis, arazi kullanım bedeli olarak Fethiye Belediyesi’ne her yıl kira öder. Bunun karşılığında solar kurutma tesisin işletmesi Remondis şirketine aittir. Bu tesis istediği kurum ve kuruluştan çamur alıp kurutabilir. Şimdiye kadar bu beceriyi göstermediyse, bu sorumluluk Remondis’e aittir. 2021 yılına kadar işletme hakkı Remondis’te olup, 2021 yılından itibaren Remondis, Solar Kurutma Tesisi’niözellikle belirtiyoruz, çalışır vaziyete getirerek Fethiye Belediyesi’ne devredecektir. Remondis’le yapılan sözleşmeleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bu işlerden sorumlu MUSKİ yöneticileri okudukları zaman göreceklerdir. Bilmeden, anlamadan, duyduklarıyla konuşmak yerine, en azından yetkili arkadaşlarımızdan bilgi alarak işin aslını öğrenebilirlerdi. Biz bu işin neresindeyiz? Anlayamadık!” açıklamasında bulundu.