AK Parti Muğla İl Danışma Meclisi Toplantısı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Şehitleri Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşma yapan son Başbakan Binali Yıldırım, "Muğla'nın yakın zamanda zihnimizde yer ettiği önemli bir özelliği var. 15 Temmuz denildiğinde Muğla'yı hatırlıyoruz. Alçak darbe girişiminde Cumhurbaşkanımıza ev sahipliği yapan, ona sahip çıkan Muğla'dır" dedi ve tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Yıldırım partililere ve gençlere öğütlerde bulundu.

Toplantıya 28'inci Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve son Başbakan Binali Yıldırım, Ak Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Ak Parti Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir, Ak Partili Belediye Başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

"MUĞLA CHP'NİN KALESİ DEĞİL"
Toplantıda açılış konuşmasını yapan Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, "Ak Parti Muğla teşkilatı olarak Cumhurbaşkanımıza komşuyuz. Bu bizim için bir şanş. Ayrıca bir şansımız daha var. Bu da son Başbakanımız Binali Yıldırım'ın bugün aramızda olması. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" diyerek son yerel seçimlerde Ak Parti'nin Muğla'da başarılı olduğunu vurguladı.
Mete, "İnanıyorsanız başarırsınız. Muğla'da bazı ilçelerde 30-40 yıllık CHP iktidarına son verdik. 3'üncü milletvekilini 310'a yakın oyla kaybettik. Muğla CHP'nin kalesi falan değil. Muğla bize 7 belediyeyi teslim etti. Bu bir sınav. Bu sınavı geçersek Muğla bize büyükşehiri de teslim edecektir" diye ifade etti.

DEMİR: "PARTİLİLERİ DAVASINA SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUM"
Milletvekili Yelda Erol Gökcan ise, "Amacımız Muğla'mız ve ülkemiz için daha çok çalışmak. Hedefimiz önümüzdeki seçimlerde belediye ve milletvekili sayımızı Muğla'da arttırmak olacaktır. 7 belediye başkanımızla 7/24 aralıksız çalışıyoruz. Muğla'da her alanda toplam 20 Milyar lira yatırım yaptık. 5 Milyar lira Muğlamız için kaynak kullandık" diyerek Binali Yıldırım'a katılımından dolayı teşekkür etti.
Milletvekili Mehmet Yavuz Demir ise, "Yolumuza engeller koymaya devam edecekler. İçimizden zayıf olanları kullanacaklar. Biz bu oyunları boza boza hedeflerimize ulaşacağız. Milletvekillerini futbolcu gibi transfer edenler keşke bu ayak oyunları için harcadıkları enerjiyi ülkemiz için harcasalardı. Küsmeden, usanmadan bu davanın arkasında durmaya devam etmeliyiz. Muğlamızda bile davamıza sırt çeviren kişilerin adı sanı unutuldu. Ancak Ak Parti saflarında mücadele edenler memlekete elbet hizmet etme fırsatı bulacaklardır. Tüm partilileri bu davaya sahip çıkmaya davet ediyorum" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANIMIZA 15 TEMMUZ'DA SAHİP ÇIKAN MUĞLA'DIR"
Ardından kürsüye çıkan Binali Yıldırım, "Muğlamızda sizlerle birlikte olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Bugün mübarek Cuma Günü. Muğla'ya bir kaç kere geldim. En son iki yıl önce gelmişim. O zaman il kongresine katılmıştım. Buraya boş gelmedim. Millet sevdalısı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdim. Muğla bütçeden almıyor, bütçeye hep katkı yapıyor. Muğla Türkiye'nin diğer illerinin ihtiyaçlarını sağlayacak kaynağı ülkemize sunuyor" diyerek turizm istatistiklerini paylaştı.
Muğla'nın yakın zamanda zihnimizde önemli bir özelliği daha var. 15 Temmuz diyince Muğla'yı hatırlıyoruz. Alçak darbe girişiminde Cumhurbaşkanımıza ev sahipliği yapan, ona sahip çıkan Muğla'dır" dedi ve tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

MUĞLA’DA 12 AYRI UYUŞTURUCU OPERASYONU MUĞLA’DA 12 AYRI UYUŞTURUCU OPERASYONU

"SORUNLARI TORUNLARA BIRAKMADIK"
Yıldırım, "Ak Parti'yi kuran millet iradesidir. Ak Parti'yi kurarken bizim bir düsturumuz vardı. Her şey millet içindir. Her şey ülkeye millete hizmet diyerek yola çıktık. Kimsesizlerin kimsesi olacağız dedik. Geçen yıllar boyunca hep bunu yaptık. Her zaman milletimizin sesine kulak verdik. Sorunları torunlara bırakmadık. Bugünlerde yine darbe lafları ortada dolaşıyor. Bu lafları ortaya atmak ihanettir. Darbe söylentileri içeride ve dışarıda yatırım yapmak isteyen insanların kafasını karıştırır. Şunu herkes bilsin. Çılgınlığın mevzuatı yok. Fakat onu aklından geçirenler 15 Temmuz'u düşünsün. Aklını başına alsın. O gün bu ülke Ay Yıldızlı Bayrağı indirtmedi. Alçaklara cevabını verdi. Alçak FETÖ bu dedikoduları yayıyor. Asla bunlara itibar etmeyin. Eğer ders almadılarsa bugün de ders vermesini biliriz. Çılgınlık yapan bedelini misliyle öder" diye ifade etti.

"YOLLARI BÖLERİZ, TÜRKİYE'Yİ BÖLDÜRTMEYİZ"
Binali Yıldırım, "Muğla adım adım hazmederek iktidara yürüyor. Muğla'daki başarıdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. 3 belediyeden 7 belediyeye çıktık. İnşallah hedef yakındır. İnşallah Muğla'da da bayrağı zirveye çıkaracak kadrolar işte bu kadrolardır. Ben şahidim. Yavuz Bey ve Yelda Hanım, önceki vekillerimiz hakkaten gayret ettiler. Ne mutlu bizlere ne güzel tablo. Ak Parti'de eski yeni yok. Ak Parti'de herkes bir bütündür. Dijital bir çağda yaşıyoruz. Değişimden korkmayalım. Bu değişimi yakalayalım. Teknoloji baş döndürücü hızla ilerliyor. Yolları böldük, tüm Türkiye'yi doğusuyla batısıyla birleştirdik. Yolları böleriz Türkiye'yi böldürtmeyiz" dedi.

"BU KONGRELER BİZİ 100'ÜNCÜ YILA TAŞIYACAK"
Son Başbakan Binali Yıldırım, "Bu topraklar için çok büyük bedeller ödedik. Ülkemize gözümüz gibi sahip çıkacağız. 15 Temmuz'da bunu milletimiz bize gösterdi. O gün Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile meydanları doldurduk. İkinci istiklal mücadelesini büyük bir başarı ile sonlandırdık. Kongreler demek demokrasi şöleni demektir. Tazelenme demektir. Yenilenme ve hedefler için yeniden Bismillah demektir. İnşallah bu kongre sürecini tüm ülkemizde Ak Part'nin şanına yakışır bir şekilde tamamlayacağız. Bu kongreler bizi Cumhuriyet'in 100'üncü yılına taşıyacak kongrelerdir. Bu ailenin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum" diye konuştu.