Edinilen bilgiye göre, Muğla'nın Menteşe ilçesi Yemişendere Mahallesi'nin Tembeller mevkiinde yaşayan evli ve 1 çocuk babası Ramazan Korkut, geçtiğimiz yıl anasınıfına gitmesi gereken kızını okula gönderemedi. Ormanlık alanda bulunan evlerine giden yolun bozuk olması sebebiyle servis aracı Korkut'un evine ulaşamadı. Daha önce 1 kez evine kadar gelen servis şoförü Korkut'a, "Yolun çok bozuk bir daha buraya girmem" dedi.



MENTEŞE BELEDİYESİ: "YAPAMAYIZ"

Küçük kızının eğitimi için yetkililere sesini duyurmaya çalışan Ramazan Korkut, Menteşe Belediyesi'ne başvurdu. Belediye yetkilileri ise yolunuz orman bölgesinde biz yapamayız dedi. 6 yaşındaki bir kız çocuğunun eğitim alamayacak olmasına rağmen, çözüm odaklı hareket etmemeyi seçen Menteşe Belediyesi'nin bu cevabı Korkut'u hayal kırıklığına uğrattı.

MENTEŞE İLÇE MİLLİ EĞİTİM YETKİLİLERİNDEN SKANDAL CEVAP

Kızının eğitim alması için Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuran Ramazan Korkut, yolda incelemelerde bulunan yetkililerden skandal bir cevap daha aldı. Milli Eğitim yetkilileri yaptığı incelemeden sonra, "Yolu kendin yaptırırsan kızın ancak o zaman servis ile okula gider" dedi. 



3 YIL ÖNCE EVİ YANAN BABA BORÇLA YOL YAPTIRDI

Bundan 3 yıl önce evi yanan ve tüm birikimini bu talihsiz olayda harcayan Korkut, yetkililerden sürekli olumsuz yanıt alması sebebiyle borca girerek yolu kendisi yaptırmaya karar verdi. Kızının eğitim alabilmesi için 42 bin lira borçla 1 kepçe ve 4 kamyon kiralayan Korkut'a ancak bu noktada yardımcı olmaya karar veren Menteşe Belediyesi 1 kamyon ile 3 gün, Orman Bölge Müdürlüğü ise yola mıcır serilmesi için 1 greyder desteğinde bulundu. Toplam 6 gün süren çalışmalardan sonra 4 kilometrelik yol düzeltilerek mıcırlandı ve stabilize hale getirildi. Ramazan Korkut, "Yolu yaptırmaya mecbur kaldım, çünkü aksi takdirde kızım okula gidemeyecekti" dedi.

Baba Korkut, "Yolun dar bölümlerini kepçeyle genişlettirdim. 63 saat kepçe, 6 gün boyunca 4 kamyon çalıştırdım. Toplamda 42 bin lira masraf ettim. Belediye 3 gün kamyon verdi. Orman Bölge Müdürlüğü de çakıl serme işi için greyder gönderdi" ifadelerini kullandı.

Okuluna artık servisle gidip gelen Gamze Korkut, "Yolumuz yapıldı. Şimdi okuluma çok daha rahat bir şekilde gidebiliyorum." dedi.

Servis şoförü Fatih Aydın da, Aracın girebileceği bir yol değildi. Artık sabah alıp, akşam bırakacağız. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. O yola girseydim araçta bulunan diğer öğrencilerin can güvenliğini riske atardım. Herkesin beni anlayışla karşılayacağını umuyorum diye konuştu.

KAZADAN SONRA KAÇAN BAŞKANIN VERDİĞİ İFADE ORTAYA ÇIKTI KAZADAN SONRA KAÇAN BAŞKANIN VERDİĞİ İFADE ORTAYA ÇIKTI