CHP Muğla İl Başkanlığı tarafından, ilçe örgütlerinin destekleriyle Kanal İstanbul için toplanan itiraz dilekçeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'ne gönderilmek üzere Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne teslim edildi.



Dilekçelerin teslim edilmesinin ardından açıklama yapan CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, "Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüze Kanal İstanbul projesi için itiraz dilekçemizi teslim ettik. Marmara ve Karadeniz’i bağlayan doğal bir İstanbul Boğazı’na sahipken çevreye, ekonomiye, geleceğe zarar verecek Kanal İstanbul Projesinde ısrar etmek hiçbir kesime yarar getirmez. Bilim ve akılla yararı bir türlü açıklanamayan Kanal İstanbul Projesi'ni isteseniz de istemeseniz de anlayışından çıkarak referandumla halka sormak belki de en doğrusu olacaktır. Kamuoyundaki ciddi iddialardan sonra projenin adının Katar İstanbul’mu yoksa Kalan İstanbul mu olması ciddi endişeler doğurmaktadır. İstanbul konusunda sicili bozuk olan ve bu şehre ihanet ettik diyen anlayışın tekrar güzeller güzeli İstanbul'umuza ihanet etmesine asla izin vermeyeceğiz.

Bilim ve aklın ışığında projenin tekrar gözden geçirileceğine, yapılan itiraz dilekçelerin dikkate alınacağına ve projeden tamamen vazgeçileceğine inancımız tamdır" ifadelerini kullandı.

MUĞLA’NIN GÜRÜLTÜ HARİTASI İÇİN BİRÇOK YER MERCEK ALTINDA MUĞLA’NIN GÜRÜLTÜ HARİTASI İÇİN BİRÇOK YER MERCEK ALTINDA