TBMM’nin son çalışma gününde Genel Kurul Kürsüsünden iktidara seslenen CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, “Okluk Koyunda yapılan yazlık saray, Gökova imar planı fiyaskosu, Bodrum’da 1.1 milyon metrekare alanın kamu arazisinden çıkarılıp yapılaşmaya açılması, Fethiye Yassıca Adası ve Kabataş pilajının özel şirketlere devri, Marmaris Kumlubük koyunun imara açılması gibi sayamayacağımız yüzlerce karar ile Muğla kıyılarına adeta çökülüyor. Muğla'nın kıyılarıyla ne alıp veremediğiniz var” dedi.

Girgin, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından imar ve çevre konularında 100’ün üzerinde dava açıldığını belirtti.

"MUÇEV LİMİTED ŞİRKETİNİN ATTIĞI HER ADIMIN TAKİPÇİSİYİZ"

“MUÇEV Limited Şirketi, Muğla bölgesinde bulunan dünyaca ünlü 14 plaj, iskele, koy ve tesisin işletme ve ihaleye verme hakkını aldı. Kıyılarda kamu yararının sağlanması için esas olan kıyı şeritlerinin yerel yönetimlere tahsis edilmesidir” diyen Girgin Meclis kürsüsünden iktidara şu soruları yöneltti:

"Söz konusu alanların MUÇEV Limited Şirketine devrinin hukuki dayanakları nelerdir?

Kamu gücünü arkasına almış bir sermaye şirketinin denetimine yönelik mevzuat nedir?

MUÇEV Limited Şirketi, kamusal varlığımız olan kıyılarımızı, kamunun gücüyle Sayıştay denetimine tabi olmadan yönetmek için mi kurulmuştur?

Girgin son olarak: “Bu kürsüden sesleniyoruz. Muçev Limited Şirketi’nin attığı her adımın takipçisiyiz, Bunu aklınızdan çıkarmayın!”



Kaynak: Altar Zeyhan

AKBÜK PLAJINDA YENİ GELİŞME AKBÜK PLAJINDA YENİ GELİŞME