Muğla’nın Dalaman ilçesinde bulunan Therme Maris SPA & Thermal Hotel’in açılışında bir araya geldiğimiz, Çin merkezli Hong Kong China-Turkey Investment Group Türkiye, Azerbaycan, Katar Yatırım Direktörü Oktay Kemal Özdemir ile kısa bir sohbet yaptık.

Yaklaşık 19 yıllık bir işletme olan Therme Maris’i devralarak önemli yatırımlarda bulunan Çin merkezli şirketin yatırım direktörü Özdemir, son yıllarda dünya genelinde sağlık ve güzellik turizmine ciddi bir eğilim olduğunu belirtti. Bu alanda yapılan yatırımların artış sebebinin, devletlerin sağlık turizmine yönelik hastaların masraflarını karşılamaya başlamasının etkili olduğunu söyledi.



DÜNYA’DA İKİ NOKTADAN BİRİ

Oktay Kemal Özdemir, “Therme Maris’te bulunan doğal kaynak suyu, içerdiği multimineral oranı açısından dünyada en zengin iki noktadan biri. Bir diğer zengin kaynak İsrail’de bulunuyor. Bu açıdan Dalaman ve bölge açısından Therme Maris inanılmaz bir potansiyel barındırıyor. Otelimizi 12 ay boyunca açık tutacağız sürekli hizmet verecek bir yapıda olacak.”

HEDEFİMİZ BÖLGENİN EN KONFORLU OTELİ OLMAK

Therme Maris ile ilgili hedeflerine değinen Özdemir, “Hedefimiz önümüzdeki 2020 yılında 300 yatak kapasitesine, 2021 yılında ise 600 yatak kapasitesine ulaşmak ve aynı zamanda bölgenin en konforlu oteli haline gelmek. Bunun yanında otelimize ek olarak, bir sağlık ve bir güzellik merkezi oluşturacağız. Yatırımlarımıza devam ettiğimiz otelimize 12 ayrı ülkeden misafir getirmeyi planlıyoruz.” diyor.



ÇİNLİLER DALAMAN GELDİ

Therme Maris’i devralmakla sınırlı kalmayacaklarını belirten Özdemir, yatırım konusunda bölge adına sevindirici açıklamalarda bulundu. Özdemir, yatırım direktörü olduğu şirketin Hong Kong merkezli bir yatırım fonu olduğunu, bu bağlamda “Çinliler Dalaman’a geldi diyebiliriz” dedi. Therme Maris’i ve Dalaman’ın potansiyelini keşfeden ilk yatırım şirketinin kendileri olmasından mutluluk duyduğunu vurguladı.

SADECE İNSANLAR İÇİN DEĞİL HAYVANLAR İÇİN DE SAĞLIK

Oktay Kemal Özdemir,
Therme Maris’in bulunduğu bölgede dünyada soyu tükenmek üzere olan Trionyx Kaplumbağalarının (Nil Kaplumbağası) yaşadığını ve yine soyu tükenmek üzere olan Oklu Kirpi’lerin bulunduğunu belirterek, bu canlılar için de çalışmalar yaptıklarını ve soylarının devamı için çalışacaklarını söyledi.

Bölgede engelli kedilerin bulunduğunu belirten Özdemir, oteli devraldıktan sonra ilk işlerinin otel bünyesinde devamlı olarak çalışacak bir veterineri işe almak olduğunu belirtti. Böylelikle, çevredeki engelli kediler başta olmak üzere diğer canlıların da acil tedavi ihtiyaçlarını Therme Maris olarak karşılıyorlar.



DALAMAN’LI ÜRETİCİLERLE VE EV KADINLARIYLA İŞ BİRLİĞİ

Therme Maris’i devralmakla kalmayıp, işletmenin tüm ihtiyaçlarını Dalaman esnafı ve üreticileriyle, çiftçileriyle iş birliği yaparak gidermeyi planladıklarını söyleyen Özdemir, otelde misafirlere sunulan yemeklerin yüzde 30’unu Dalaman’da yaşayan ev kadınlarına yaptırmayı hedeflediklerini belirtti.

Özdemir, “Bu sayede hem Dalaman’a ekstra bir katkımızın olmasını hem de sağlık turizmi için gelen misafirlerimize, ev yapımı, doğal, organik yiyecekleri paylaşmak istiyoruz. Ayrıca Dalaman’da Türk ve İtalyan kültürünü yansıtan iki ayrı restaurant açtık. Çok yakında halkımıza bu işletmeleri de duyuracağız“ dedi.

DALAMAN’A 25 MİLYON DOLARLIK YATIRIM YAPACAĞIZ

Dalaman bölgesine gelmekten dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Özdemir, 2020 yılında Dalaman bölgesine 25 milyon dolarlık bir yatırım yapmayı planladıklarını söyledi.



THERME MARİS YAŞAYAN VE YAŞATAN BİR EKOSİSTEM

Therme Maris SPA & Thermal Hotel, yeni sahipleriyle sadece sağlık turizmine hizmet vermekle kalmayıp şimdiden çevresindeki yerel halka, esnafa, üreticiye ve canlılara dokunmuş durumda. Bu anlamda yeni Therme Maris, bir işletmeden daha çok yaşayan ve yaşatan bir ekosistem olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

DALAMAN TÜRKİYE’DE YATIRIM İÇİN DOĞRU LOKASYONLARDAN BİRİ

Türkiye’nin en önemli sorununun istihdam ve yatırım olduğunu vurgulayan Özdemir, yatırımın doğru alana ve doğru lokasyona yapılması gerektiğini belirtti. 42 farklı lokasyonda yaptıkları araştırmaların sonucunda Dalaman’ın yatırım için sadece bölgede değil Türkiye genelinde en önemli noktalardan biri olduğunu söyleyen Özdemir, “Yatırımcılara sesleniyorum, Dalaman’da çok iyi bir iletişim ağı var, gerek kamu gerek belediyeler gerekse Uluslararası Dalaman Havalimanı yatırımcılara çok yardımcı oluyor. Yatırımcılar için inanılmaz bir ortam.” dedi.

DALAMAN’DA YATIRIM ATEŞİ FİLİZLENDİ

Oktay Kemal Özdemir, Therme Maris SPA & Thermal Hotel açılışında Anadolu Ateşi Dans Grubu’nu getirme sebeplerinin mesaj vermek olduğunu söyledi. Özdemir, “Bizim vermek istediğimiz ufak mesajımız, Anadolu Ateşi’ni getirmemizin nedeni Dalaman’da yatırım ateşini filizlendirmek ve yaşatmak” dedi.

DALAMAN'DA KAYACIK ÖLÜM YOLU! DAHA KAÇ CAN GİDECEK? DALAMAN'DA KAYACIK ÖLÜM YOLU! DAHA KAÇ CAN GİDECEK?