BAŞKAN KARAKUŞ OYUNU KULLANDI BAŞKAN KARAKUŞ OYUNU KULLANDI

Muğla'nın Dalaman ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri coşkulu geçti.

Muğla'nın Dalaman ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri; 15 Temmuz 2019 Pazartesi günü saat 9.00’da anı defterinin Cumhuriyet Meydanına konulması ile başladı. Dalaman ilçesindeki şehitlik ziyaret edilerek, saygı duruşu, İstiklal Marşının okunmasının ardından, Kuran-ı Kerim ve dualar okundu. Diğer kabristanlıklardaki şehit kabirlerinin ziyareti ile devam edildi. Merkez Camisi'nde şehitler için Mevlid-i Şerifler ve duaların okunmasının ardından Dalaman Belediye Başkanlığınca lokma ikramında bulunuldu. Belediye Mehmetcik Parkında Milli Eğitim Müdürlüğü'nce hazırlanan 15 Temmuz konulu fotoğraf ve Resim sergisi açılışı yapıldı.

Çoşkulu bir kalabalığın katılımı ile başlayan etkinliklerde, 15 Temmuz konulu yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Şiirler okundu, sinevizyon gösterisi ve protokol konuşmaları yapıldı. Öğrenci korosunun gösterisinden sonra saat 00.13'de tüm camilerde selalar okundu. 

Etkinliklere, Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan, Garnizon Komutanı Hv. Kont. Alb. Barış Sayın, Belediye Başkanı Muhammet Karakuş, kurum amirleri ve çalışanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve yakınları, muhtarlar, vatandaşlar ve basın temsilcileri katıldı.