Muğla'nın Menteşe ilçesi Yemişendere Mahallesi'nin Tembeller mevkiinde yaşayan evli ve 1 çocuk babası çiftçi Ramazan Korkut, 6 yaşındaki kızının okula gidebilmesi için borca girmiş ve yolu kendi imkanlarıyla yaptırmıştı.

Orman Bölge Müdürlüğü'nün alanında kaldığı gerekçesiyle Menteşe Belediyesi'nin "Yapamayız" dediği yola, Milli Eğitim'den gelen yetkililer de "Yolu kendiniz yaptırırsanız kızınız servisle okula gidebilir" yanıtını vermişti. Geçen yıl anasınıfına gönderemediği kızının bu yıl ilkokula başlamasını isteyen Ramazan Korkut 4 kilometrelik yolu kendi imkanlarıyla açtırmış ve toplam 42 bin lira masraf ettiğini ifade etmişti.



MUĞLA VALİSİ ESENGÜL CİVELEK TALİMAT VERDİ, MAĞDURİYET GİDERİLDİ

2019 Türkiye'sinde skandal olarak nitelendirilebilecek olayın dün ulusal basında da geniş yankı bulması yetkilileri harekete geçirdi. Muğla Valisi Esengül Civelek'in durumdan haberdar olur olmaz talimat vermesi ve Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız'ı aramasıyla sorun çözüldü. 

Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, baba Ramazan Korkut ile bir araya gelerek, borçlarının Muğla Valisi Esengül Civelek'in talimatıyla kapatıldığını müjdeledi. 

Muğla Valiliği baba Ramazan Korkut'un kızının eğitimi için hiç düşünmeden girdiği borçları öderken, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız ise bu hassasiyeti için Ramazan Korkut'a teşekkür etti. Korkut, devletin kendisine sahip çıkmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

MUĞLA’DA ENGELLİ SEÇMEN OY KULLANMAYA BÖYLE GÖTÜRÜLECEK! MUĞLA’DA ENGELLİ SEÇMEN OY KULLANMAYA BÖYLE GÖTÜRÜLECEK!