Geçen hafta Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen, işverene önemli teşvikler sağlarken, işçiye sözleşmeli çalışmanın kapılarını açan “İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” ne tepki gösteren işçiler bu gün meydanlara indi.

DİSK'e bağlı sendikalar  İzmir, Eskişehir, Mersin, Kayseri, Adana ve Muğla başta olmak üzere yurdun bir çok yerinde eş zamanlı gösteriler düzenleyip, yasanın geri çekilmesini istedi.

Üretimden Gelen Gücümüzü Kullannırız

İzmir Konak’ta toplanan işçiler milletvekillerine seslendi. Yapılan açıklamada “Halka karşı sorumluluğunuzu unutmayın. Küçük bir azınlığın çıkarı için, işçilerin haklarını, geleceğini yakmayın. Bu yasa teklifi bugün meclisten geri çekilmez ise üretimden gelen gücümüzü kullanarak meydanları doldurmaya kararlıyız” denildi.

İşçilerin Haklarını Gasp Edecek Yasalardan Vazgeçin

DİSK  Çukurova Bölge temsilciliği “Çocuklarımızın kıdem tazminatına, çocuklarımızın emekliliğine dokunma” sloganı ile Adana'da düzenlediği eylemde “Adana'dan İktidara ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sesleniyoruz. İşçilerin haklarını gasp edecek yasalar değil; işimizi, aşımızı, geçimimizi, sağlığımızı koruyacak tedbirler alın” mesajı verildi.

Dayatmadan Vazgeçin

Muğla'dan TBMM'ye seslerini duyurmaya çalışan işçiler ise “Tüm milletvekillerini haklarımızı korumaya, istisnasız bütün sendikaların karşı olduğu bu dayatmadan vazgeçmeye davet ediyor ve ‘milletin vekili’ olarak asli görevinizin emekçilerin yaşamsal çıkarlarını korumak olduğunu hatırlatmak istiyoruz” dedi.

Onay Veren Vekil Vicdansızlıkla Anılacak

Mersin'den seslenen işçiler ise “25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçilerin kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve emeklilik hakkını gasp etmeye yönelik torba yasa tasarısına onay verecek her vekil tarihe adını affedilmeyecek bir vicdansızlık ile yazdıracaktır” ifadelerini kullandı.

MUĞLA’DA EVDE REÇETE HİZMETİ BAŞLATILDI MUĞLA’DA EVDE REÇETE HİZMETİ BAŞLATILDI

İş Ekmek Yoksa Barışta Yok

Eskişehir'de bir araya gelen işçiler ise Milletvekillerine “Halka karşı sorumluluğunuzu unutmayın. Küçük bir azınlığın çıkarı için, işçilerin haklarını, geleceğini yakmayın. İş ekmek yoksa barış da yok!” mesajını gönderdi.

DİSK ve TÜRK-İŞ'ten 'Torba yasaya hayır' eylemi

Sigorta şirketleri hasar süreçlerini hızlıca tamamlıyor

Türkiye Sigorta İcra Kurulu Başkanı Atilla Benli, Türkiye Sigorta olarak depremden etkilenen bölge halkının yanında olduklarını belirterek, "Şirketimize bugüne kadar yaklaşık 5 milyar TL teminat tutarında toplam 83 adet hasar dosyası ulaşmıştır" ifadesini kullandı


Kaynak:DHA