Muğla’nın Menteşe ilçesi Sınırsızlık Meydanı’nda bir araya gelen STK’lar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için çağrıda bulundu.

DİSK Genel İş Muğla 2 Nolu Şube Başkanı Yücel Avcı tarafından okunan basın açıklamasında, “Emekten, barıştan, demokrasiden, eşitlikten, özgürlükten yana olan Herkesi 1 Mayıs meydanında buluşmaya çağırıyoruz” denildi.

“BU DÜZEN YURTTAŞLARIN HAKKINI, HUKUKUNU ÇİĞNİYOR”

Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Ekonomik kriz, işsizlik, zamlar, pandemi derken ülkemizde insanca yaşamak bir yana hayatta kalmak bile her gün zorlaşıyor. Bu düzen toplumun işini, aşını geçimini ve sağlığını korumuyor, aksine tehdit ediyor. Bu düzenin çarkları, dünyanın tüm değerlerini ve güzelliklerini üreten bizleri ezdikçe eziyor. Bu düzenin çarkları, zengini daha zengin etmek, bankaların kasalarını doldurmak, şirketleri ihalelerle beslemek üzere kurulmuş.

Bu düzenin çarkları sermayeye sömürecek ucuz emek, yağmalanacak doğa, talan edilecek kentler yaratmak üzere dönüyor.

Halk işsizlikle, açlıkla, yoksullukla, borçlarla, salgınla mücadele ederken AKP iktidarı ülkenin tüm kaynaklarını, bir avuç patrona ve ayrıcalıklı zümreye aktarıyor.

Halk işe, ekmeğe, insanca bir yaşama olduğu kadar demokrasiye, adalete ve hukuka da aç. Bu düzen yurttaşların hakkını, hukukunu çiğniyor, adaletsizliği büyütüyor.

Hakkını arayan ve gerçekleri söyleyen herkes bu düzenin hukuk dişi zorbalıklarıyla karşı karşıya kalıyor.

Bu düzenin devamı için demokrasinin son kırıntıları ortadan kaldırılıyor. Seçme ve seçilme hakkımıza dahi el uzatılıyor.

Bu düzen mağdur ettiği milyonları bölüp parçalayarak ayakta kalıyor. Bu düzenin kışkırttığı cinsiyetçilik, ırkçılık ve göçmen düşmanlığı, mezhepçilik ve savaş politikaları ülkemizin ve halkın geleceğini tehdit ediyor.

“TÜRKİYE’NİN SIRTINDA BİR YÜKTÜR”

Bu düzen böyle gitmez. Halkı yoksulluğa, açlığa, işsizliğe, borçluluğa ve güvencesizliğe mahkum eden bu düzen Türkiye’nin sırtında bir yüktür.

20 yıldır ülkeyi yönetenler ve tüm yetileri tek kişide toplayanlar sorumluluktan kaçamaz. Ülkenin kanayan sorunlarını kendi dışındaki herkese ve her şeye bağlayan bir yönetim anlayışına artık yeter diyoruz.

Biz isçiler, emekçiler, kadınlar, gençler, tüm sömürülenler, yoksullaşanlar ve ezilenler olarak bu düzeni değiştirme, 84 milyonun insanca yaşayacağı bir ülkeyi inşa etme gücümüz var.

Birlikte değiştireceği 1 Mayıs’a!

MUĞLA'NIN  BU İLÇE MAHALLESİNDE NEDEN EZAN OKUNMUYOR? MUĞLA'NIN BU İLÇE MAHALLESİNDE NEDEN EZAN OKUNMUYOR?

Emekten, barıştan, demokrasiden, eşitlikten, özgürlükten yana olan Herkesi 1 Mayıs meydanında buluşmaya çağırıyoruz.”

Kaynak: Bultenler