Muğla'nın uluslararası turizm merkezlerinden biri olan Bodrum ilçesi, Karayip Denizi'ndeki ada ülkesi Antigua'da gerçekleştirilen oylamada 2021 Optimist Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapma hakkını kazandı. Ev sahipliği için, Türkiye adına Bodrum, Qindao (Çin), Liepaja (Letonya) ve Nayarit'le (Meksika) yarıştı. Antigua'daki 2019 Optimist Dünya Şampiyonası'nda aday ülkelerin tanıtım sunumları sonrası yapılan genel kurul oylamasında ev sahipliği Bodrum'a verildi. 

Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulübü Başkanı Rıza Karakaya, 2021 Optimist Dünya Şampiyonası'nın Bodrum'da yapılacak olmasının mutluluk verici olduğunu söyledi. Başkan Karakaya, basına yaptığı açıklamada, şampiyonanın başkanı olduğu kulübün yelken şubesinde düzenlenecek olmasının mutluluğunu yaşadığını belirtti.

MUĞLA VALİLİĞİ DUYURDU! İKİ HASTANE İÇİN GÜZEL GELİŞME MUĞLA VALİLİĞİ DUYURDU! İKİ HASTANE İÇİN GÜZEL GELİŞME

Türkiye'den tek aday olarak katıldıkları oylamada Çin, Letonya ve Meksika ile yarıştıklarını ifade eden Karakaya, "Kazanan Türkiye oldu, Bodrum oldu. Bir ilki başardık. Çok mutluyuz, gururluyuz. Bizi Türkiye'den aday gösteren ve Antiqua'daki oylamaya giderek büyük emek harcayan Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak'a teşekkür ediyoruz. Emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz." diye konuştu. 

Antigua'da gerçekleştirilen 2019 Optimist Dünya Şampiyonası'nda, aday ülkelerin tanıtım sunumları sonrası yapılan genel kurul oylamasında ev sahipliğini Bodrum'un kazandığı duyurulmuştu. Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Şubesi Antrenörü Serdar Çiçek de görevli olarak Antigua'ya gitmişti.