Toplantıda konuşan Başkan Birdal Savran, "2,5 ayda her şey oldu bittiye getirilmeye çalışıldı. Toplumsal uzlaşmadan uzak, kendi yapacaklarını meşrulaştırmaya yönelik bir çalışma yürütülüyor. Bu sene 20'nci Milli Eğitim Şurası toplanacak. 4 yılda 1 toplanması gereken şura AKP iktidarında 19 yılda 3 kez toplandı. Maalesef pandemi ve eğitim konusu şuranın gündeminde yer almıyor. Buradan ortak çağrı yapıyoruz. Pandemi şuranın gündemine alınmalı" dedi.

"BİZLER İKTİDARIN DEĞİL, HALKIN ÖĞRETMENLERİYİZ"

Savran, "Eğitimde fırsat eşitliği var gündem

de. Bu konu havada kalıyor. Çünkü yoksul çocuklar, eğitim dışında kalıyor. Kişinin aylık geliri ne kadar kötü ise akademik başarısı o yönde etkileniyor. Bu Milli Eğitim'in raporlarında var. Kendi raporlarıyla çelişiyorlar.

Mesleki eğitimin iyileştirilmesi konusu var. Bu kapsamda çocuk işçiliği konusunun açılması gerekiyor. Meslek Liseleri işletme değil okul, burada okuyan çocuklar işçi değil öğrenci. Bu konuda ısrarcı olunması gerekiyor.

AKP, kendi hedefine uygun olarak yeni bir öğretmen profili oluşturmayı uzun süredir planlıyor. Bizler iktidarın değil halkın öğretmenleriyiz. Öğretmenleri rekabet ettiren bu sistemi kabul etmiyoruz. Unutulmasın ki öğretmen kaybederse halk kaybeder.

MUĞLA’NIN GÜRÜLTÜ HARİTASI İÇİN BİRÇOK YER MERCEK ALTINDA MUĞLA’NIN GÜRÜLTÜ HARİTASI İÇİN BİRÇOK YER MERCEK ALTINDA

Kamusal eğitime ısrarla sahip çıkmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA