Muğla'nın Bodrum ilçesinde AK Parti ilçe başkanlığına getirilen Osman Gökmen düzenlenen mini törenle görevine başladı. Törende konuşan AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete'nin " Fatih’in İstanbul’u aldığı gibi önce Bodrum’u sonra Muğla’yı alacağız, Osman kardeşim ve kuracağı ekip, ilçedeki arkadaşlarımız bunu başaracak güçte, buna inanıyoruz." sözleri ise törene damga vurmuştu.

MUĞLA DAHİL 6 İLDE KAÇAKÇILIK OPERASYONU MUĞLA DAHİL 6 İLDE KAÇAKÇILIK OPERASYONU

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, AKP Muğla İl Başkanı Mete’nin açıklamalarına sert eleştrilerde bulundu. AK Parti'nin 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde İstanbul’u kaybettiğini hatırlatan Zeybekoğlu,  AKP Muğla İl Başkanı’nın tarihsel örnekler vermek yerine tarih dersi alması gerektiğini söyledi.

İstanbul’a ihanet edenler Muğla’ya ihanet edemeyecek, yeşili, maviyi betona boyayan emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaktır.”

Zeybekoğlu; “Yedi tepeli, görkemli İstanbul ne yazık ki AKP yerel yönetimleri tarafından yönetilememiş, bu kadim şehre AKP Genel Başkanı’nın kendi sözleri ile ihanet edilmiştir. Gökdelenlerle mimarisi, yaşam şekli bozulan, deprem toplanma yerleri yandaşlara AVM yapımı için verilen, trafik, alt yapı sorunu ile ne yazık ki güzelim şehir yaşanmaz hale gelmiştir. 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde halk değişim demiş ve AKP’nin her türlü baskısına rağmen halk “Her şey çok güzel olacak” diyerek İstanbul’u CHP’nin yönetmesine karar vermiştir. O günden bugüne kuyruk acısı dinmeyen AKP yöneticileri her konuşmalarında İstanbul’u dillerinden düşürmemektedir. Son olarak AKP İl Başkanı Bodrum’da Fatih’in İstanbul’un fethi gibi Muğla’yı fethedeceğiz demiştir. İstanbul surlarla çevrili, fethedilmesi en zor şehirlerden biridir. Bilgisi, araştırmaları, daha önceki kuşatmalardan aldığı derslerle Sultan 2.Mehmet İstanbul’u fethederek “Fatih” ismini almıştır. Oysa Muğla sevginin, hoşgörünün ve güleryüzün şehridir. Surlarla değil, sevgiyle, özgürlüklerle çevrili, demokrasinin ve Atatürk’ün devrimlerinin şehridir. AKP’nin ihanet eden, sömüren, ihaleci zihniyeti Muğla’yı fethetmek bir yana bu eşsiz şehri hiçbir zaman yönetemeyecektir. Muğla şehrini düşman toprağı gibi fethedilecek yer gibi görmek de ayrı bir zihniyet sorunudur. İstanbul’a ihanet edenler Muğla’ya ihanet edemeyecek, yeşili, maviyi betona boyayan emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaktır. Fatih Sultan Mehmet’in emaneti İstanbul artık emin ellerdedir. Artık İstanbul’da tarikatlara, cemaatlere, vakıflara hizmet devri bitmiştir. İstanbullulara hizmet devri başlamıştır.” dedi.