Ukrayna ve Rusya’da yavaşlayan rezervasyonları tespit ederek yüksek sezonda yaşanabilecek uçuş iptallerini önlemek için harekete geçen Marmaris Belediyesi’nin, sektör oyuncularını koordine ederek, Ukrayna pazarında tur operatörlerinin uçuşlarını artırdığı belirtildi. Yüksek oranda erken rezervasyon sayıları sayesinde iyi başlayan 2019 turizm sezonunda mayıs sonu itibari ile Ukrayna ve Rusya’da yavaşlayan rezervasyonları tespit edip yüksek sezonda olabilecek uçuş iptallerini önlemek için Marmaris Belediyesi, harekete geçti.

TUI'NİN UKRAYNA AYAĞI BU AY UÇUŞLARI ARTTIRACAK

Ukrayna’nın Kiev kentinde bir dizi görüşme gerçekleştiren Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç, TUI Ukrayna Genel Müdürü Nurhan Çalı ile yapılan verimli toplantı sonucunda TUI Ukrayna’nın bu ay içinde uçuşları artıracağına dair bilgiyi paylaştılar.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay yapılan çalışma ile ilgili şunları kaydetti:“Belediyeyi devraldığımız günden itibaren dünya incisi Marmaris’imizin turizmde hak ettiği yere gelmesi için hızla çalışmalara başlayıp bölgemizdeki sektör temsilcileri ile yakın temasa geçtik. Bu bağlamda tüm pazarlarda aktif çalışmaları ile bilinen, havayolu firmaları ve tur operatörleri ile yakın temasta olan ve bölgemize turistlerin gelmesi için önemli çalışmalar yürüten YDA Dalaman Havalimanı ve bölgemizin otelcileri ile ortak plan yapıp somut adım atmaya karar verdik.

MUTABAKAT SAĞLANDI

Mayıs sonu itibari ile zararına yapılan tur paketi satışlarından dolayı Ukrayna ve Rusya’da tur operatörlerinin bölgemiz dahil Türkiye kapasitelerinde önemli ölçüde kesintiye gitme hazırlığı içinde oldukları bilgileri ulaştı. Bu bağlamda kesintileri durdurmak, olumsuz etkisini en aza indirmek, hatta aksine fırsat görülen durumlarda uçuş sayılarını artırmak için tur operatörleri ile bir dizi görüşmeler yaptık. Halihazırda TUI Ukrayna ile uçuşların artırılması için mutabakat sağlamış bulunmaktayız ve Temmuz ayı itibari ile TUI haftalık ilave uçuşu satışa açtı.

Bu artışın gerçekleşmesi için yapıcı yaklaşımından dolayı TUI Ukrayna Genel Müdürü Nurhan Çalı’ya, TUI ile anlaşması olan ve modelin hayata geçmesinde bizzat yer alan otellere ve olağanüstü çaba sarf eden YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç’e teşekkür ederim. Bu vizyonla dijital marketing konusunda da gerekli çalışmaları başlatıyoruz. Sektörün bütün oyuncularını dinleyerek ve gelişmelerin içinde yer almalarını sağlayarak netice alınacağını görmüş bulunmaktayız. Bu vesile ile çalışmalarımız sırasında himayeleri ve desteklerinden dolayı Ukrayna Büyükelçimiz Sayın Yağmur Ahmet Güldere Bey'e de teşekkür ediyorum.”

MARMARİS’TE KIZINA ŞİDDET UYGULAYAN ESKİ EŞ GÖZALTINDA MARMARİS’TE KIZINA ŞİDDET UYGULAYAN ESKİ EŞ GÖZALTINDA