Gökova Susamı Dondurularak Gelecek Nesillere Aktarılıyor

Muğla'da yetiştirilen Gökova susamının, özel laboratuvarda dondurularak gelecek nesillere aktarılması sağlanıyor.

Gökova Susamı Dondurularak Gelecek Nesillere Aktarılıyor

Büyükşehir Belediyesinin "Yerel Tohum Ulusal Güç" sloganıyla kurduğu Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Yerel Tohum Merkezi, ata tohumlarının toplanmasında kullanılıyor. Tohumlar, özel laboratuvarda donduruluyor. Özellikle Muğla simidi, tahin ve helva yapımında kullanılan Gökova susamı türünün korunması için çaba gösteriliyor.

Gökova susamının korunması ve gelecek nesillere aktarılması için kitapçık hazırlandı. Kitapçıkta Gökova susamının özellikleri ve saklama teknikleri anlatıldı.

Gökova susamı dondurularak gelecek nesillere aktarılıyor
Gökova susamı dondurularak gelecek nesillere aktarılıyor
Gökova susamı dondurularak gelecek nesillere aktarılıyor
Gökova susamı dondurularak gelecek nesillere aktarılıyor
Gökova susamı dondurularak gelecek nesillere aktarılıyor



Kaynak: AA

Haber48


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner8

banner7