MUĞLA'DA "EGE İHRACAT BULUŞMALARI" ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİ MUĞLA'DA "EGE İHRACAT BULUŞMALARI" ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİ

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 14 Ağustos 2019 günü akşam saat 19.45 sıralarında, Yukatel Denizlispor Kulüp Başkanı Ali Çetin ve beraberindekiler, Fethiye Balık Pazarı'nda başlayan rezervasyon tartışmasını yatıştırmak için gelen polis memurlarına tehdit, küfür, hakaret, direnç ve fiziksel saldırıda bulunmuşlardı. Yaşanan olayları kimseden korkmadan, çekinmeden ve tarafsız duruşumuzu bozmadan, ajanslar dahil, yerel ve ulusal basında "haber48" olarak ilk biz aktarmıştık. 15 Ağustos 2019 sabahı başta Denizli ilinde faaliyet gösteren "sözde" yerel basın olmak üzere, bazı basın kuruluşları ve yine bazı Denizlispor taraftar grupları, Türk Polisi'ni aşağılamış, canavar gibi göstererek ve hakaret ederek suçlamışlardı. Yaşananları çarpıtarak "başkanlarını" mağdur göstermeye çalışanlar, Türk Polisi'ne karşı hayasızca takındıkları tavırların utancını ömür boyu taşımak zorunda kalacaklar.




ALKOLİK BAŞKANIN TALİMATLA ÇALIŞAN KALEMLERİ TERS KÖŞE OLDU

15 Ağustos 2019 sabahından bu yana karalama ve linç kampanyası yürütülerek gerçekler ört bas edilmeye çalışıldı. Akıl sınırlarını aşan iftiralar öyle bir boyuta geldi ki, Muğla Valiliği yaşanan rezillik hakkında açıklama yapmak zorunda kaldı. Türkiye'de ilk kez "haber48" aracılığı ile okuduğunuz, Denizlispor Başkanı Ali Çetin ve beraberindekilerin, güç ve alkol sarhoşluğu etkisinde çıkarttığı rezilliği ve Türk Polisi'ne yapılan küfür, tehdit ve saldırıyı talimatla çalışan kalemlerin tam tersi olmuş gibi gösterme çabaları suya düştü. 16 Ağustos 2019 günü Muğla Valiliği tarafından yapılan basın açıklaması ile, Yukatel Denizlispor Kulüp Başkanı Ali Çetin'in 1.50 promil alkollü olduğunun raporla saptandığı belirtildi. Yine, Muğla Valiliği tarafından yapılan açıklama ile olayların gerçekte nasıl yaşandığı anlatılarak, "haber48" tarafından yazılanların doğruluğu da kanıtlanmış oldu. Böylece, yaklaşık 2 gündür aldıkları talimatlar doğrultusunda haberlerimizin altına hakaret içeren yorumlar yapan ve sosyal medya hesaplarımızı organize şekilde şikayet edenlerin çabaları boşa çıkmış oldu.



MUĞLA VALİLİĞİ'NİN BASIN AÇIKLAMASI

15 Ağustos 2019 günü basın yayın organlarında yer alan “Denizlispor Kulübü Başkanı Ali Çetin’in Muğla - Fethiye ilçesinde Polis tarafından saldırıya uğrayarak darp edildiği” iddiasını ihtiva eden ve gerçeği yansıtmayan haberlere konu olay;

​14 Ağustos 2019 günü saat:19.45 sıralarında Fethiye ilçemiz Balık Halinde bir restoranda, Denizlispor Kulüp Başkanı Ali Çetin ve yakınları ile restoran sahibi ve çalışanları arasında çıkan bir rezervasyon tartışmasıyla başlamıştır. Dışarıya taşan tartışma ve arbedeye balık halinde bulunan diğer esnaf ve vatandaşın da dahil olması ile olay büyümüştür. Bu sırada yakın bir mevkide görevli olan trafik ekibimiz, asayiş ekibi gelinceye kadar yaya olarak olay mahalline intikal ederek olayı sakinleştirici, yatıştırıcı olmaya çalışmıştır. 1.50 promil alkollü olduğu raporla saptanan Ali Çetin, hakaret ve mukavemet göstererek saldırgan tavırlarla görevli polislerin görevlerini yapmalarını engellemeye çalışmıştır. Takviye asayiş ekiplerinin intikalinde Ali Çetin ve beraberinde bulunanların agresif tutum ve davranışlarla, görevli polislerin yakalama işlemi gerçekleştirmesine hakaret ve küfürlerle aktif direnç göstermeleri üzerine; görevli polislerimizce kademeli olarak gaz spreyi ve zor kullanılmıştır.

​Aşırı alkollü olan şahıs direnmemesi ve küfretmemesi konusunda defaatle uyarılmasına rağmen  aynı agresif tutum ve davranışlarını hakaretlerle birlikte Doktor Raporu almak üzere sevk edildiği Devlet Hastanesinde de devam ettirmiştir.

Olaya müdahale eden Polis Memurları karşılaştıkları direnç,  fiili mukavemet ve hakaretlerden dolayı şikayetçi olurken, Ali Çetin de kendisinin darp edildiği iddiasıyla şikayetçi olmuştur. Meydana gelen olaya Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından el konulmuş olup, adli ve idari tahkikata başlanılmıştır.

​Kamuoyuna saygıyla arz olunur.    
 
MUĞLA VALİLİĞİ