Toplantıya Vali Esengül Civelek’in yanı sıra, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Erhan Kopar, İl Emniyet Müdür Vekili Ahmet Tunç, Sahil Güvenlik Komutanı Yrb. Oğuz Eryılmaz, İtfaiye Daire Başkanı Raşit Çöl, Orman Bölge Müdürü Yasın Yaprak,112 Sağlık Şube Başkan Yrd. Dr. Hacer Ergül, İl Sağlık Müdürü İskender Gencer, İl AFAD Müdürü M. Temel Kışlal, DKMP Şube Müdür Vekili Yunus Aydın, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdür Vekili Zuhal Korkmaz katıldı.

APARTTA ŞÜPHELİ ÖLÜM APARTTA ŞÜPHELİ ÖLÜM

Toplantı 112 Acil Çağrı Merkezi personeli tarafından 112 Acil Çağrı Merkezi’nde hizmet veren kurumların çalışmaları hakkında istatistik bilgilerini içeren sunum yapıldı.Vali Civelek yaptığı konuşmada: “10 Kasım 2015 tarihinde faaliyete geçen Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi ülke genelinde faal olan 45 Acil Çağrı Merkezinden biri olarak, 8 kurum ile birlikte görev yapmaktadır. Yıllık 1.200.000 çağrıya yanıt verilmekte olup, bunların % 30 u gereksiz ve asılsız çağrı ve ihbarlardan oluşmakta olup, bu konuda idari ve adli işlemler hassasiyetle yerine getirilmektedir. Muğla ili gereksiz arama konusunda ülke ortalamasının çok altındadır. Bu Muğlalıların acil yardımlar için kurulan 112 hattının gereksiz aranmasının sebep olacağı sorunları bilerek, komşusunu, hemşerisini, konuklarını mağdur etmeme bilincinin en büyük göstergesidir.” diye konuştu.

Vali Civelek’in konuşmasının ardından toplantıya katılan kurum yetkilileri 112 Acil Çağrı Merkezi’nde tespit edilen hususlar hakkında bilgi alışverişinde bulunulduktan sonra acil yardım hizmetlerinin koordineli ve hızlı şekilde yapılması konusunda tüm kurumların işbirliği içinde mevcut çalışmaların iyileştirilmesi yönünde karar alındı.