Muğla Valisi Orhan Tavlı öncülüğünde ilçe kaymakamları, belediye başkanları, oda başkanları, emniyet ve jandarma ekiplerince gerçekleşen denetimlerde konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, lokantalar, kafeteryalar, düğün ve nikah yapılan yerler, berber/kuaför/güzellik merkezleri, internet kafe/salon ve elektronik oyun yerleri, şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları, ticari taksiler, taksi durakları, yollar, park/piknik alanları, lunapark/tematik parklar, spor merkezleri, kültürel aktivite yerleri, sahil bantları ve tüm yaşam alanlarını kapsayacak şekilde yüksek yoğunluklu bir denetim yapılarak esnaflara ve vatandaşlara alınan tedbirlere uyulması konusunda uyarılarda bulunuldu. 

Denetimlerde son günlerde artan sahte ve kaçak alkol olayları ile ilgili işletmelerde, içki şişeleri ve bandroller incelenirken, işletmelerin alkol satış izin belgeleri de kontrol edildi. Denetimlerin sürekli olarak devam edeceğini belirten Vali Orhan Tavlı, “İlimizin huzur ve güvenliğinin korunması için bütün görevlilerimiz sahada. Sahte ve kaçak alkol ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” dedi.

Vali Orhan Tavlı, yapılan uyarılara ve alınan tedbirlere uymayanlar hakkında, idarî para cezası başta olmak üzere, gerekli idarî ve adlî yaptırımların uygulanacağını belirtti. Denetlemeleri sırasında Vali Orhan Tavlı’ya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu eşlik etti.

MUĞLA VALİSİ AKBIYIK, 23 NİSAN MESAJINDA NE DEDİ? MUĞLA VALİSİ AKBIYIK, 23 NİSAN MESAJINDA NE DEDİ?