Muğla'da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca hazırlanan "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumsal İşbirliği ve Eşgüdümün Artırılmasına Dair Protokol" kapsamında "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı 2020-2021" için değerlendirme toplantısı yapıldı.

Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay başkanlığında gerçekleşen toplantıda kadına yönelik şiddetle mücadele meselesinin ulusal ve yerel uygulamalarını değerlendirmek, işbirliği ve koordinasyonu artırmak amacıyla ilgili kurumlardan temsilciler katıldı.

Toplantıda, Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele alanında çalışan tüm kurumların 2019 yılı verileri değerlendirilerek, mevcut duruma ilişkin analizler yapıldı. İlçelerdeki 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında olay sayıları, başvuru sayıları, Kanun kapsamındaki alınan tedbirlerin niteliği, uygulamanın daha iyiye götürülmesi için il/ilçe bazında ve bakanlıklar tarafından planlanması gereken tedbirler değerlendirilerek, son dönemde yaşanan olayların analizleri ile birlikte benzer nitelikte olayların yaşanmaması için alınması gereken tedbirler üzerinde duruldu.



Toplantının sonucunda “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” yürürlüğe girdi. Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün resmi twitter hesabından yapılan paylaşımla da protokolün imzalandığı "25 Kasım 2019 tarihinde Bakanlığımızın“Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumsal İşbirliği ve Eşgüdümün Artırılmasına Dair”imzalanan protokol çerçevesinde 2020-2021 yıllarını kapsayan“Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı”yürürlüğe girmiştir." ifadeleriyle kamuoyuna duyuruldu.
 


 

FIRTINA HANGİ GÜN VE SAATTE ETKİLİ OLACAK? FIRTINA HANGİ GÜN VE SAATTE ETKİLİ OLACAK?