Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, bu yıl 22'ncisi düzenlenen Üniversiteler Arası Yaşar Sevim Plaj Hentbol Şampiyonası düzenlenen törenle başladı.

Köyceğiz Eski Hükümet Konağı önünde, Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ve saygı duruşuyla başlayan organizasyona, Muğla Vali Yardımcısı Rıza Dalan, İlçe Kaymakamı Erdinç Dolu, Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı İbrahim Baştürk, İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Lima, İlçe Jandarma Komutanı V. Mustafa Ten, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürü V. Murat Sözgen, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Daire Amirleri, THF Yönetim Kurulu Üyesi Nadi Pirci, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Hentbol Teknik Kurul Başkanı Doç. Dr. Serdar Eler, Üniversite öğrencileri, Akademik Hocalar, Hakemler, Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Devamında Köyceğiz Fen Lisesi Halk Oyunları Ekibi muhteşem bir gösteri sundu.

Köyceğiz kordonunda düzenlenen kortej yürüyüşünün ardından, Köyceğiz Belediyesi Delta Plajı’nda açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Kamil Ceylan, “1998 yılında başlamış olduğumuz hentbolu turnuvasında 22.yılına ulaşmış bulunuyoruz. Tüm Üniversite ve spor camiasının kanıksadığı Üniversiteler Plaj Hentbolu Şampiyonası’nın, bu yıl da ev sahipliğimizde yapılacak olmasından onur duyuyor, tüm sporculara hocalarına üniversite yetkililerine federasyonumuzun yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Aslında geçen yıl burada konuşmuştuk söz vermiştik. Uluslararası yapmak için. Zagreb’e kaptırdık. İnşallah 2020 de Sayın federasyon yetkililerimizden istirham ediyoruz. Uluslararası şampiyonayı burada yapma imkânına da kavuşuruz. İnşallah Köyceğiz’imizi biraz daha yukarılara taşırız. Gecen yıl hentbol de 1. Lig’ten düşmüştük. Altyapımız olması nedeniyle bu sene hentbol Türkiye 1. Ligine tekrar çıktık. Ben hem antrenörlere hem oyunculara buradan teşekkür ediyorum. Hepinize saygı ve sevgi ile selamlıyorum.” dedi.


Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Hentbol Teknik Kurul Başkanı Doç. Dr. Serdar Eler yaptığı açılış konuşmasında, “Rahmetli Yaşar Hoca’mın adına siz değerli Köyceğizlilerin tam destek vermesi nedeniyle Köyceğiz Plaj Hentbolu olarak Türkiye de anılmaktadır. Bu sene buraya gelirken ne kadar zorluk çektiklerini biliyoruz. Bazı üniversite katılımlarını iptal ettiler. Ekonomik şartlarından dolayı bu zorluklar içerisinden takımlarını getirebilen turnuvamıza katılan tüm üniversite ve açıktan katılacak olan 5 erkek 5 bayan hentbol takımımıza huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. 22.sini aralıksız yapmaktan gurur duyduğumuz 22 yıldır da Organizasyon Kurulu Başkanı olmaktan çok büyük onur duyarım.”dedi.

Köyceğiz Kaymakamı Erdinç Dolu, yaptığı konuşmada, “Dünya’nın 252. Türkiye’nin de 16. Sakin Şehrine hoş geldiniz. Gerçektende yerel imkânlarla aralıksız bu organizasyonu sürdürmek takdire şayan. Bu nedenle 22 yıldır bu organizasyon da emeği olan başta Köyceğiz Belediyemize federasyonumuza ve katılan üniversitemize teşekkür ediyorum. Bu hafta maçların dostça sportmence geçmesi dileğiyle emeği gecen belediyemize federasyonumuza bizlerle birlikte burada hazırlık kampında birada olan Milli Takımımıza teşekkür ediyor, iyi seyirler diliyorum.”dedi.

02-07 Temmuz 2019 tarihleri arasında Polonya’da Avrupa Plaj Hentbol Şampiyonasına katılacak olan Köyceğiz’de kamp yapan Erkek Genç Milli takımı tarafından yapılan gösteri maçı ilgiyle izlendi. Paylaşma, kaynaşma ve eğlenceyi spor çatısı altında birleştiren şampiyona da misafir öğrencilere, Hoş Geldin yemeği devamında Köyceğiz de 03 Haziran tarihinden itibaren Avrupa Plaj Hentbol Şampiyonasına katılacak olan Erkek ve Kadın Genç Milli Plaj Hentbol takımları ile bir araya gelindi. Antrenör ve Milliler tebrik edilerek, müsabakalarında başarılar dilendi.

Şampiyona 28 Haziran 'da sona erecek.

MUĞLA YİNE DEPREMLE SARSILDI MUĞLA YİNE DEPREMLE SARSILDI