Muğla'nın çeşitli yerlerinde devam eden orman yangınlarında yeni yangınlar ekleniyor. Bugün sabah saatlerinde Kavaklıdere ilçesinde başlayan orman yangınına müdahale edilirken Marmaris ilçesi Hisarönü Mahallesi Çınaraltı kesimi ile Köyceğiz'in Çandır Mahallesi’nde yeni orman yangınları başladı.

YANGIN SÖNDÜRÜLMEZSE DATÇA'YA GİDER

Özellikle Hisarönü bölgesinde üç günden bu yana devam eden orman yangınlarının önü bir türlü alınamıyor. Sözcü'nün haberine göre, mahallenin değişik alanlarında aniden alevler yükseliyor. Buna neden ise içten içe yanan kozalakların aniden patlayarak en az 200 metre öteye fırlayıp orayı tutuşturması gösteriliyor. Özellikle Hisarönü yangınının ancak uçak ile söndürülebileceğini belirten yetkililer “Bu işin helikopter ile olmayacağı kesinlikle ortada. Bir iki sorti yapıp helikopter gidiyor. Sönmek üzere olan yer tekrar alevleniyor. Bu bölge söndürülemezse ve böyle giderse yangının Datça'ya kadar ulaşmasından korkuluyor” dediler.

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR, TATİL ATIKLARINI TOPLA TOPLA BİTİRMEDİ MUĞLA BÜYÜKŞEHİR, TATİL ATIKLARINI TOPLA TOPLA BİTİRMEDİ

Köyceğiz'in kaya mezarlarıyla ünlü ve İztuzu Plajı karşısında içinde tarihi Kaunos harabelerini de barındıran Çandır Mahallesi'nden de yeni yangın haberi alındı. Bölgeye ilk etapta vatandaşlar müdahale ediyor.

KÖYDE TAHLİYE BAŞLADI

Marmaris’in Hisarönü Mahallesi’nde başlayan yangın kısa sürede yerleşim yerlerine ulaştı. Köyün boşaltılması için anonslar yapıldı, tahliyeler başladı. Alevler muhtarlık binasına da çok yaklaştı. Tahliye esnasında bir çocuğun kayıp olduğuna dair anonslar da yapıldı.

Kaynak: Sözcü