Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, yurdun batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam ve gece saatlerinde Muğla kıyılarında kuvvetli olması (21-50 kg/m2) bekleniyor.

Yapılan değerlendirmelere göre hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak ve ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgarın, genellikle güney ve güneybatı, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Ege Bölgesinde kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 yer yer 100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Twitter üzerinden yaptığı uyarıda da "Yağışların; akşam ve gece saatlerinde Çanakkale'nin güney ilçeleri ile Balıkesir, İzmir, Aydın ve Muğla kıyılarında kuvvetli olması (21-50 kg/m2) beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.

SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI