BODRUM'DA SADECE ORAYA ASFALT DÖKÜLMÜYOR! İŞTE NEDENİ BODRUM'DA SADECE ORAYA ASFALT DÖKÜLMÜYOR! İŞTE NEDENİ

CHP Muğla Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay, CHP'nin üçüncü Genel Başkanı ve eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in ölümünün 13. yıl dönümünde, Ankara'daki mezarı başında düzenlenen anma törenine katıldı. Düzenlenen törene, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Yıldırım Kaya, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Milletvekilleri ile vatandaşlar katıldı.

MİLLİYETÇİLİĞİ VE EMPERYALİZME KARŞI DİK DURMAYI ECEVİTTEN ÖĞRENDİK

Bülent Ecevit adına düzenlenen anma töreninde konuşan Burak Erbay, “Milliyetçiliği Kıbrıs'ın Beşparmak Dağlarına yazan, emperyalizme karşı dik duran, Türkiye Cumhuriyeti önceki dönem Başbakanlarından, CHP 3. Genel Başkanı Bülent Ecevit'i ölümünün 13. yılında saygı ve rahmetle anıyorum. Sayın Ecevit, o zamanın zor koşulları altında taviz vermeden Kıbrıs Barış Harekatını düzenlemiş, bütün tehditlere karşı asla duruşundan ödün vermemiş bir liderdir. Bize milliyetçiliğin lafla değil eylemle yapılması gerektiğini öğretmiştir. Biz de bugün CHP olarak onun bize öğrettiği yolda yürüyoruz" dedi. 



"MİLLİYETÇİLİĞİ LAFLA DEĞİL MÜCADELE EDEREK YAZMIŞTIR"

Burak Erbay açıklamasına; “Sayın Ecevit dürüst kişiliğiyle, yurtsever ve halkçı bir siyasetçiydi. Siyasette nezaketi, kibarlığı ve aynı zamanda ilkeli, tavizsiz, dik duruşu birlikte yaşatabilen bir kişiydi. Sayın Bülent Ecevit bize çok büyük bir miras bırakmıştır. En zor şartlar altında bile vatan sevgisini ortaya koymuş, ülkemizin çıkarlarını savunmuş, emperyalist dayatmalara, ambargo tehditlerine boyun eğmemiştir. Kıbrıs Barış Harekatı’nı yaparak, askeri üsleri kapatarak bağımsızlığımızı ve egemenliğimizi korumuştur.

Milliyetçiliği lafla değil mücadele ederek afyon tarlalarına yazmıştır. ‘Su kullananın, toprak işleyenin diyerek’ emeği ve emekçiyi savunmuştur. Mütevazi kişiliği, siyasi ahlakı ile bize örnek olmuştur. Biz de CHP olarak sayın Ecevit’in mirasını sahipleniyor ve daha ileriye götürmek için var gücümüzle mücadele ediyoruz" diyerek sürdürdü. 



BABASININ İHRAÇ KARARINA KARŞI ÇIKMIŞTI

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, babası, eski Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay'ın CHP İl Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edilmesine karşı çıkmış, CHP'nin 96. Kuruluş Yıl Dönümü sebebiyle düzenlenen Dayanışma yemeğinde huzursuzluk yaratmış, CHP İl Yönetimi tarafından eleştirilmişti. Erbay'ın, partinin il yönetimi ve CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile arasında yaşanan gerginliğin ardından Ecevit'in mezarı başında yaptığı açıklamalar dikkat çekti. 

Henüz 2 ay önce babasının partiden ihracını CHP'nin kuruluş yıl dönümünde huzursuzluk çıkartacak şekilde ve sert bir dille eleştiren, partiyi bu karardan dolayı eleştiren Erbay'ın Bülent Ecevit üzerinden söylediği sözler şaşkınlık yarattı.