Açıklanan tablodaki oranlara göre Muğla aşılamada İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük illeri geride bırakarak ilk sırada yer aldı. Aşılamada yüzde 79.2 oranı ile birinci sırada yer alan Muğla'yı sırasıyla Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Eskişehir, Amasya, Aydın Bilecik ve İzmir takip etti. Tabloda aşılama oranları en az iller arasında Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan illerin yer alması dikkati çekti. 

Tabloda Türkiye genelinde birinci doz aşılama ortalaması yüzde 57.81; ikinci doz ortalaması yüzde 25,23; birinci, ikinci ve üçüncü doz toplamı ise 52 milyon607 bin 735 olarak yer aldı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Artık vaka sayılarını ve aşı programının seyrini yeni bir ekrandan izleyeceğiz. Daha önce paylaştığımız tüm detayları ise haftalık raporlar halinde yayınlamaya devam edeceğiz. İller aşı olmada yarışacak."

Bakanlık açıklamasına göre Muğla yüzde 79,2 ile aşılamada Türkiye şampiyonu olmasında İl Sağlık Müdürü İskender Gencer olmak üzere kamu ve özel hastanelerimizin başhekimleri ile aşılamada görev alan sağlık çalışanlarının büyük bir katkısı bulunuyor.

BAŞKAN TEŞEKKÜR ETTİ

Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasının ardından Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün bir teşekkür mesajı yayımladı. 

Başkan Gürün mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye haritasında mavi ile gösterilen Muğlamız en az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfusta yüzde 79.2 ile birinci. Aşısını olarak kendisi ve toplum sağlığı için sorumluluğunu yerine getiren hemşehrilerimize teşekkür ediyorum."

Kaynak: HamleGazetesi

ORTACADAKİ DOLANDIRICILIKTA FLAŞ ADLİYE İDDİASI ORTACADAKİ DOLANDIRICILIKTA FLAŞ ADLİYE İDDİASI