Geçen yıl yapılması gereken Muğla Barosu seçimleri, koronavirüs pandemisi sebebiyle ertelenmişti. Normalleşme dönemi ile birlikte baronun seçimleri bu hafta sonu yapıldı. 26 Haziran Cumartesi Genel kurul toplantısıyla başlayan süreç, 27 Haziran Pazar günü yapılan seçimle tamamlandı. Muğla Barosu’nda son üç dönemdir Baro Başkanlığını yürüten Cumhur Uzun ile Avukat Emine Yenilmez Aydemir'in aday olduğu, iki adayla gidilen seçimde Cumhur Uzun yeniden Baro Başkanı seçildi. Uzun'un 581, Yenilmez Aydemir'in ise 375 oy aldığı öğrenildi.

ÇÖL TOZU MUĞLA’YA ULAŞTI; HASTALAR UYARILDI ÇÖL TOZU MUĞLA’YA ULAŞTI; HASTALAR UYARILDI

Seçim öncesi açıklama yapan Avukat Cumhur Uzun, "Baromuzun uzun süredir yapılması beklenen Olağan Genel Kurulu, nihayet işlemeye başladı. Cumartesi günü, üniversitemizin Atatürk Kültür Merkezi'nde genel kurulumuzu gerçekleştirdik. Bugün organ seçimlerimizi yapıyoruz. Meslektaşlarımızın yoğun katılımı olan seçim sürecinde saat 18:00 gibi sonuçları alacağız. Sonuçların meslektaşlarımıza, Baromuza ve ülke hukukuna faydalar getirmesini diliyorum. İki arkadaş olarak seçimlerde yer alıyoruz. İki liste var. Hangi liste kazanırsa kazansın Muğla Barosu yöneticilerini belirlemiş şekilde aynı çizgisini sürdürmeye devam edecektir. Seçimlerimiz hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Avukat Emine Yenilmez Aydemir ise, "2020 Ekim ayında yapılması gereken olağan genel kurulumuzu hukuka aykırı ertelemelerle, iki erteleme sonucu üçüncüsünde gerçekleştirdik. Dün Baromuzun genel kurulunu tamamladık. Bugün organ seçimlerimizi yapıyoruz. Sabah başlayan seçimler akşam 17:00 itibariyle sona erecek. Genel kurulumuzun meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. İki adayla gidilen seçimlerde kazanan kim olursa olsun sonunda Muğla Barosu kazanacak. Hem genel kurulumuza, hem de organ seçimlerimize katılım çok yüksekti. Meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Amacımız sandıkta heyecanı yaratmaktı. Onu da gerçekleştirdiğimizi görüyorum. Hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.



Kaynak: Altar Zeyhan