Kadın Milli Briç Takımı, Pandemi nedeni ile bir yıl ertelenen Dünya Şampiyonası’nda yarışmak için, 8 takımlık kotası olan Avrupa Bölge elemelerini 4. olarak bitirerek Dünya Şampiyonası’na katılma hakkı kazandı.

METEOROLOJİDEN MUĞLA'YA TOZ TAŞINIMI UYARISI METEOROLOJİDEN MUĞLA'YA TOZ TAŞINIMI UYARISI

Dilek Yavaş, Serap Kuranoğlu, Hatice Özgür, İrem Özbay, Özlem Kandolu, Eren Özan, Belis Atalay (Kaptan), Halil Atalay (Koç)’dan oluşan Milli takım, 24 ülke takımının katıldığı Dünya Şampiyonası’nda grup maçlarını beşinci olarak tamamlayıp çeyrek finale katılma hakkı kazandı.

Çeyrek finalde Amerika’yı, yarı finalde İngiltere’yi açık ara yenen milliler finalde İsveç ile eşleşti. Çekişmeli başlayan ve büyük bir heyecanla devam eden altı devrelik maçların sonucunda Türkiye Kadın Milli Takımı gösterdikleri performans ile Dünya ikincisi olarak şampiyonayı tamamlandı.

Muğla Briç İl Temsilcisi Gökhan Uz, “Dünya ikincisi olan milli takım takım koçu ve takım kaptanı Muğlalı briç sporcuları Halil Atalay ve Belis Atalay başta olmak üzere, ülkemize bu heyecanı yaşatan ve başarılı oyunları ile gönülleri fethedip gururlandıran Kadın Milli Takımımızı bu tarihi başarılarından dolayı tebrik ederiz” dedi.

Kaynak: Bultenler