Tuzla Sulak alanını koruyacak projenin 2016 yılında reddedilmesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, proje ile ilgili dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan 2017 yılında tekrar proje için talepte bulundu. Ancak bakanlığın projeyi kendilerinin yapacağını söyleyerek bu talebi de reddettiği ortaya çıktı. 2017 yılında Bakanlıktan belediyeye gönderilen yazıda, “Tuzla Gölü Sulak Alan Yönetim Planı Projesi, Tuzla Gölü Sulak Alan alt havzası biyolojik çeşitlilik araştırması projesi 2013 yılında tamamlanmış olup yönetim planı çalışmaları ise alanın tesciline müteakip gerçekleştirilecektir” denilerek belirtilen sorunların da çözüleceği vurgusu yapıldı.

BELEDİYENİN PROJESİNDE NELER VARDI?

Projenin, sulak alanda bulunan dolgu yol nedeniyle su sirkülasyonunun sağlanamadığı, kirlenmenin arttığı ve biyolojik çeşitliliğin azalmasına sebep olduğu nedenleriyle hazırlandığı, projede ekolojik çalışmaların yanı sıra, kuş gözlem kuleleri, doğa eğitim merkezi, seyir terasları, yöresel ürün satış yerleri bulunduğu bilgisine ulaşıldı.

MUĞLA’DA BUDAMA EĞİTİMİNİN SERTİFİKALARI VERİLDİ MUĞLA’DA BUDAMA EĞİTİMİNİN SERTİFİKALARI VERİLDİ

MUHAMMET TOKAT'IN AÇIKLAMASI 'CHP'DE AĞAOĞLU ÇATLAĞI' YORUMLARINA NEDEN OLMUŞTU

Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Gürün ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Ali Ağaoğlu'nun projesine karşı çıkarken, Oda Tv tarafından yapılan haberde Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat'ın “Karşı durulmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Milas, turizm potansiyeli çok yüksek bir ilçe. Bu potansiyelin hayata geçirilmesi noktasında ana noktalarda hassasiyetleri göstererek bizim bir karar üretmemiz gerekiyor” dediği belirtilerek CHP'de Ağaoğlu çatlağı başlığı atılmıştı.

Kaynak: AltarZeyhan