Muğla bölgesinde yanan sahalarda fidan dikimi için temizlik, kesim ve teraslama çalışmaları devam ederken, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü için fidan dikimi yapılacak alanlarda çalışmalar tamamlandı. Fidan dikimi için Muğla'nın her ilçesinde 11 Kasım saat 11.11.'de başlayacak fidan dikimi devam edecek.

Muğla'da yanan ormanlık alanlara 2021 yılı sonuna kadar değişik türde 27 milyon 815 bin fidan dikilecek. Dikilecek fidanlar arasında gelir getirici türlerin yanında yerleşim birimlerine yakın bölgelere de yangına dayanıklı fidanlar dikilecek. Türkiye genelinde Orman Bakanlığı tarafından 252 milyon fidan dikimi yapılması hedeflenirken, Muğla'ya Türkiye genelinde dikimi yapılacak fidanların yüzde 10'undan fazlası dikilecek.

11 Kasım Perşembe günü tüm Türkiye'de düzenlenen Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Muğla'da iki ayrı noktadan Ankara'ya bağlantı yapılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Milli Ağaçlandırma Günü için törene Ankara'dan katılacağı, Muğla'dan ise Bodrum Güvercinlik ve Marmaris İçmeler'den fidan dikim törenine canlı görüntülü bağlantı yapılacağı öğrenildi.

Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak 11 Kasım Milli ağaçlandırma Günü kapsamında Muğla'nın tüm ilçelerinde fidan dikimi yapılacağını belirtti. Yaprak, "11 Kasım Milli ağaçlandırma Günümüzde ilk fidanı toprakla buluşturmuş olacağız. Fidanlıklarımızda yetiştirdiğimiz fidanlarla ilk fidanlar toprakla buluşmuş olacak. Fidan dikimi törenine 7'den 77'ye bütün vatandaşlarımızın bu Milli Ağaçlandırma Günümüze katılmalarını, bizlerle beraber şenlik havasında yanan alanlarımızın bir an önce ağaçlandırılmasının el birliği ile yapmamız için bütün vatandaşlarımızı tören alanlarımıza bekliyoruz. Bunun için bütün ilçelerimizde hazırlığımız var. Fidan dikmek isteyen bütün vatandaşlarımız ilçelerdeki birimlerimizi arayarak kendilerine yardımcı olunacak" dedi.

MUĞLA’DA ENGELLİ SEÇMEN OY KULLANMAYA BÖYLE GÖTÜRÜLECEK! MUĞLA’DA ENGELLİ SEÇMEN OY KULLANMAYA BÖYLE GÖTÜRÜLECEK!

Kaynak: İHA