MUĞLA ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN KIRSAL MAHALLELERE YANGIN UYARISI MUĞLA ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN KIRSAL MAHALLELERE YANGIN UYARISI

Muğla İl Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri telefonla vatandaşları arayıp, kendilerini polis ve ya savcı olarak tanıtıp "FETÖ" ya da "PKK" örgütüyle bağlantınız çıktı' diyerek vatandaşları dolandırdıkları iddia edilen şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Takibe alınan şüphelilerin Mersin ile Şanlıurfa’da yaşadıkları öğrenildi. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri 31 Ocak tarihinde yapılan operasyonda adresleri tespit edilen S.D., C.A., İ.H.A., A.A., D.G., ve Y.U., gözaltına alındı.

Polis olayla ilgili yaptığı soruşturmada şüphelilerin suç ortaklarının rastgele aradıkları telefon numaralarından karşılarına çıkan kişilere kendilerini polis ya da savcı olarak tanıttıklarını tespit etti. Şüphelilerin mağdurlara "FETÖ" ya da "PKK" terör örgütünün banka hesaplarını ele geçirdiğini bu nedenle paralarını hemen çekerek söyledikleri hesaba havale etmelerini istedikleri belirlendi. Şüphelilerin mağdurları "Paranızı operasyon bitince örtülü ödenekten geri alacaksınız" diye kandırdıkları öğrenildi. Yatırılan paranın bankamatiklerden çete elemanları tarafından çekildiği belirlendi. Yapılan çalışma sonucu şüphelilerin 40 kişiden toplamda 8 milyon lirayı dolandırıcılık yaparak çaldıkları belirlendi.

Poliste işlemleri tamamlanan 1’i kadın 6 şüpheli, Marmaris adliyesine sevk edildi.

Kaynak: Cavit Akgün