Bu sene ilk defa uygulamaya konulan temiz okul sertifikalarını almaya hak kazanan okullara belgeleri verilmeye başlandı. Muğla'nın Menteşe İlçesinde bulunan Dumlupınar İlköğretim Okulu 'Temiz Okul Sertifikası' alan ilk okul oldu. Sertifika töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre 21 Eylül'de 362 anaokulunda 7 Bin 611, 322 ilkokulda ise 12 Bin öğrencinin eğitim öğretime başlayacağını açıkladı.

Sertifika takdim töreninde konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, "Okullarımızı Covid-19 pandemi sürecinde hijyen eylem kurallarına göre hazırlamış bulunmaktayız. Okullarımızda ilk önce dezenfektan işlemleri yapıldı. Sosyal mesafeli sınıflarımızı oluşturduk. Çocuklarımıza farkındalık sağlamak için okulların değişik bölgelerinde uyarıcı yazılar asıldı. Tabi Pazartesi eğitim öğretime gelecek çocuklar ilkokul 1 ve anaokulu çocuğu olduğu için okumayı bilmiyorlar. Ama renkli yazlılarla dikkatlerini çekiyoruz. Koridorlar ve bahçelerde sosyal mesafeli olarak ayarlandı" dedi.

ÇOCUKLAR 5 SAAT OKULDA KALACAK
Töre, "İlk haftamız uyum haftamız olacak. Bir sınıftaki öğrencilerden hr biri 1 gün okula gelecek ve 5 saat okulda kalacak. Yani 12:30'da çocuğun eğitimi tamamlanmış olacak. Bu eğitim süresinde ilk dersten sonra 40 dakikalık bir tenefüs yapılacak. Bu tenefüste sosyal mesafeye, kurallara uygun şekilde etkinlikler yapılacak. Detaylı bir hazırlık yaptık" diye konuştu.

"TEMİZ OKUL SERTİFİKASI İÇİN 122 KRİTER VAR"
Pervin Töre, "Temiz okul sertifikası alınabilmesi için 122 kriter var. Bu standartlar yerine getiriliyor. İlk önce bize müracaat ediyorlar. Ardından okullar gelip denetleniyor. Daha sonra evraklar bakanlığın sistemine yüklenerek inceleniyor. Her öğrencinin 5 gün boyunca kullanacağı maskeyi, diğer temizlik ürünlerini kendimiz ürettik. Her ilçeye ulaştırdık. İlkokulların şuan için yüzde 95'i bu sertifikayı almaya hak kazandı. Anaokullarımızda ise yüzde yüze yakını bu sertifikayı almaya hak kazandı" dedi.

"DEVAMSIZLIK SAYILMAYACAK"
Töre, "362 anaokulda 7 Bin 611, 322 ilkokulda 12 Bin öğrenci eğitim öğretime başlayacak. Bu 12 Bin öğrenci için veli uyum haftası yaptık. Velilerimizi bu süreçte yaptıklarımız konusunda bilgilendirdik. Çocuğun okula gelip gelmemesi veliye bağlı. Veli isterse çocuğunu okula gönderecek. İstemezse bu süreçte veli çocuğunu okula göndermeyecek. Devamsızlık sayılmayacak" diye ifade etti.

"TAŞIMALI EĞİTİMDE ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI"
İl Müdürü Pervin Töre, "Şuanda taşımalı eğitimle Muğla genelinde 1306 öğrencimiz taşınacak. Bu konuda taşımalı eğitim için ihalemiz yapıldı. Taşımalı eğitimde görev alacak araçlarımız belli. Bu araçların sürücülerini de halk eğitimler aracılığı ile hijyen çalışmalarının eğitimi ve belgesi verildi. Devletin taşıyacağı çocuklar için şoförlere bu eğitim verildi.
Bizim için hasret bitti. Çocuklarımıza kavuşuyoruz. Ben okula başlayacak tüm çocuklarımıza yaşam boyu başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

VEKİL OTGÖZ, MUHAMMET KÖKTEN İÇİN OY İSTEDİ VEKİL OTGÖZ, MUHAMMET KÖKTEN İÇİN OY İSTEDİ

Altar Zeyhan