Muğla Trafik Şube Müdürlüğü tarafından 21 Ekim 2019 tarihi itibari ile trafik denetlemeleri çerçevesinde, 367 Bin 670 araçta emniyet kemeri denetlenirken, eksiği görülen 9 Bin 100 araç sürücüsüne işlem yapıldı.

Trafik kazalarında alınan istatistikler sonucunda meydana gelen kazaların yarısına yakınını motosiklet, yaya ve bisiklet kazalarının oluşturduğu gerekçesiyle motosikletlere yönelik sivil ve resmi olarak yapılan şok motosiklet uygulamaları sonucu 70 Bin 966 araç denetlendi. Denetimler sonucu, eksiği görülen 16 Bin 925 motosiklet sürücüsüne kask takmamalarının yanı sıra, 11 Bin motosiklete de Karayolları Trafik Kanunu (KTK) ‘nun ilgili maddelerine dayanılarak cezai işlem uygulandı.

Öte yandan; ışık ve işaret ihlali ile ilgili 9 Bin 45 araç denetlendi. Eksiği görülen 4 Bin 898 araç sürücüsüne Muğla Trafik Şube Müdürlüğü tarafından işlem yapıldı. 1 Kasım itibarıyla uygulamaya geçen çakar tabir edilen usulsüz, ışık kullanan 76 araca KTK’nın ilgili maddesinden işlem yapılarak çakar lambalar söktürüldü.

MUĞLA’DA ENGELLİ SEÇMEN OY KULLANMAYA BÖYLE GÖTÜRÜLECEK! MUĞLA’DA ENGELLİ SEÇMEN OY KULLANMAYA BÖYLE GÖTÜRÜLECEK!