Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Muğla Afet Müdahale Planı Masabaşı Tatbikatı” Muğla Valisi Esengül Civelek’in katılımı ile gerçekleşti.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen tatbikata, Vali Esengül Civelek, Vali Yardımcısı Turgut Çelenkoğlu, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, ilgili kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

İl Afet Müdahale Planı (TAMP-Muğla) Masabaşı Tatbikatı; ana çözüm ortağı kurum ve kuruluşların yapmış oldukları hazırlık ve çalışmalarını gözden geçirmek, farkındalık oluşturmak, eksiklikleri tespit etmek ve çözüm yolları bulmak, koordinasyonu sağlamak, ilgili personele eğitim vermek ve il düzeyinde sorumlu birimlerin görev ve sorumluluklarını belirlemek amacıyla hazırlandı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından hazırlanan senaryoya göre; tatbikatta olası afet ve acil durumlara anında müdahale edebilmek için ilgili hizmet birim personeline senaryoda yer alan deprem afetine karşı alınan önlemler ve afet sonrası yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

MUĞLA'DA ‘ÇETEBELİ’ ÖRGÜTÜNE OPERASYON MUĞLA'DA ‘ÇETEBELİ’ ÖRGÜTÜNE OPERASYON