BODRUM'DA GAMZE'NİN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ KARAR VERİLDİ BODRUM'DA GAMZE'NİN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ KARAR VERİLDİ

Türk kültürünün en önemli unsurlarından birisi olan, esnaflar arasında birlik ve beraberliğin yanı sıra, dayanışmayı ön plana alan 32. Ahilik Kültür Haftası ve Esnaf Bayramı kutlama etkinlikleri başladı.

Muğla'da Ahilik Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında, Muğla Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız ile yönetim ve denetim kurulu, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Muğla Ticaret İl Müdürü Mehmet Demirtaş, Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Azim Çetin ve beraberindekiler Muğla Valisi Esengül Civelek’i Makamında ziyaret etti.

Ahilik Haftası etkinlikleri nedeniyle kendisini ziyaret eden heyete teşekkür eden Vali Civelek, Ahilik Haftasının hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu, esnaflara bol kazançlı günler diledi. Ziyarette Muğla Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, Vali Civelek’e ahilik haftasında yapılacak olan etkinlikler hakkında bilgi verdi.



MUĞLA'DA AHİLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ

Kurşunlu Meydanında düzenlenen törene Vali Esengül Civelek,  Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Dr. Osman Gürün, Vali Yardımcıları Fethi Özdemir, Turgut Çelenkoğlu, Ayhan Yazgan, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan, Ticaret İl Müdürü Mehmet Demirtaş, Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız ile esnaf ve vatandaşlar katıldı.



MESLEK USTALARI TARAFINDAN GÖSTERİLER YAPILDI

Menteşe ilçesindeki Kurşunlu Meydanı'nda Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğinin ev sahipliğindeki törende, meslek ustaları tarafından berberlik, ayakkabı tamirciliği, terzilik, dokumacılık, kuaförlük ve yorgancılık gibi geleneksel mesleklerin gösterisi yapıldı.

Muğla Valisi Esengül Civelek Ahilik Kültür Haftası ve Esnaf Bayramını kutladı. Civelek, "Ahilik Haftasının, Ahilik Kültürünün temel yapı taşları olan sevgi, saygı, hayırseverlik, yardımlaşma, doğruluk, dürüstlük, güvenilirlik gibi değerlerin korunması ve yaygınlaştırılmasına vesile olmasını diliyor, ülkemize ve tüm insanlığa hayır ve bereketler getirmesini temenni ediyorum.” 



BİN YILLIK GELENEK AHİLİK

Muğla Valisi Esengül Civelek, “Ahilik bin yıldır tarihimizde bizlere özgü bir gelenektir. Bugün ticari yaşamımızda yer alan haksız rekabet, ticaret ahlakı, meslek ahlakı, tüketicin korunması, üretimde kalite, kalite standartları, hizmette mükemmellik ve müşteri memnuniyeti gibi ifadeler Ahilik teşkilatı çatısı altında oluşturulmuştur. Geçmişte olduğu gibi bugün de iş dünyamızın değerli temsilcileri, esnaflarımız, sanatkârlarımız ve tüccarlarımız ahilik inancıyla birlik beraberlik ilkesinde ve ahiliğin ruhuna uygun olarak üretimleriyle, çalışmalarıyla ülkemiz ekonomisinin gelişmesine, ilerlemesine, güçlenmesine katkı sağlamaktadırlar. Aydınlık ülke geleceğimiz ve güçlü Türkiye’miz için Ahilik Kültürünü yaşatmalıyız, gelecek nesillere aktarmalıyız" ifadelerini kullandı.



YILIN AHİSİ DEMİR DOĞRAMA İŞLETMECİSİ GALİP ÇIRAKOĞLU

Konuşmaların ardından Muğla Valisi Esengül Civelek ve Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız tarafından 1987 yılından bu yana Demir Doğrama işletmecisi olarak esnaflığını sürdüren Galip Çırakoğlu’na yılın Ahisi ödülünü takdim edildi.