Muğla'da Engelliler Günü programı sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunumları ile başladı. Programa Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler il Müdürü Osman Toprakçı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Muğla Gençlik Spor il Müdürü Ömer İlman, Muğla İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Arslan, Menteşe Belediye Başkan Vekili Leyla Ersöz, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Soner Kaya, Muğla Engelliler Derneği, Zihinsel Engelliler Derneği, Beyazay Derneği, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.  

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü, Zihinsel Engelliler Derneği, Muğla Engelliler Derneği ve Beyazay Derneği temsilcileri tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı törende konuşma yaptı. Törenden sonra Muğla Halk Eğitim Merkezi'nde Milas Menteş Remzi Ozan Mehmet Kadıoğlu Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nin gerçekleştirdiği gösteriye geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan gösteride ilk olarak 16 yaşında otizimli bir kızı olan Ayten Ergün konuşma yaptı. Okul Müdürü Muhammet Mercan günün anlam ve önemi ve engelli çocuklara dair yaptıkları çalışmalar hakkında konuşma yaptı.

TELLERDEKİ PATLAMALAR KORKUTTU TELLERDEKİ PATLAMALAR KORKUTTU

Müdür Yardımcısı Serap Akar, Müzik Öğretmenleri Mustafa Tezcan ve Gizem Akdoğan'ın yönetimiyle koro ve dans gösterileri yapan engelli öğrenciler, salondaki izleyiciler ve protokol tarafından dakikalarca alkışlandılar. Törenin sonunda engelli öğrencilerin yaptıkları el yapımı eserler büyük beğeni topladı.