MUĞLA EGE YILDIZLARI FIRTINA GİBİ ESİYOR MUĞLA EGE YILDIZLARI FIRTINA GİBİ ESİYOR

Muğla Valisi Esengül Civelek başkanlığında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

Valilik 75. Yıl Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Civelek’in yanı sıra; Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İlkay Türkoğlu, ilgili kurum müdürleri, belediye ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. Vali Civelek, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda ülkemizde uygulamaya konulan yasal düzenlemelerin dünyanın pek çok ülkesindeki yasal düzenlemelerin önünde olduğunu ifade ederek, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda toplumsal bilincin yükseltilmesinin, farkındalık ve duyarlılığının arttırılmasının büyük önem arz ettiğini belirtti.

Kadına şiddetle mücadele kapsamında sunulan hizmetlerin etkin bir şekilde yürütülmesi ve uygulamadaki sorunların giderilmesine yönelik çalışmaların ele alındığı toplantıda; Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı (2018-2023) hakkında komisyon üyeleri bilgilendirildi. Toplantıda ayrıca Ocak-Haziran 2019 tarihleri arasında ilgili kurumların kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair gerçekleştirdikleri faaliyetler, 2018-2021 Muğla Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planının ilgili kurumlar tarafından uygulanma durumunun değerlendirilmesi ve Büyükşehir ile ilçe belediyelerinin kadın konuk evi ve kadın dayanışma merkezi açma durumları da görüşüldü.