Köyceğiz Gölü'nden kürek çekmeye başlayan 100 kanocu, Dalyan Kanalı'ndan geçerek, Haimoff'un her sabah kahvaltı yaptığı çay bahçesinin önünde saygı geçişine katıldı.

Kanoculara Dalyan Kanalı geçişinde Dalyan Jandarma Bot Komutanlığı'na bağlı ekipler de güvenlik için eşlik etti.

Su ve Doğa Sporları Derneği (SUDOS) Başkanı Hasan Cemal Beldek, gazetecilere yaptığı açıklamada, İztuzu Plajı'nın tanınmasına ve korunmasına ömrünü adayan, emek harcayan "Kaptan June" için bir saygı, şükran geçişi yapmayı planladıklarını belirtti.

Bu düşüncelerini hayata geçirdiklerini ifade eden Beldek, "Çağrı yaptığımız doğa dostu spor kulüpleri bugün sağanak halinde Dalyan'a yağdılar. Yüzlerce sporcu kanolarıyla teşekkür duygularını Kaptan June'ye ilettiler. Çünkü iki ay sonra dalya diyecek Kaptan June 100 yaşına girecek. İnşallah bu moralle daha da nice nice yıllar yaşar." diye konuştu.

Köyceğiz Turizm ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Semra Gönenç ise June Haimoff'un Türkiye için olduğu kadar dünya için de çok değerli bir plaj olan İztuzu için gençliğinde büyük emek verdiğini, bunun için kendisine müteşekkir olduklarını dile getirdi.

Dalyan Turizm, Kültür ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Orhan Yükselen de "Kaptan June"nin uzun yıllar hem İztuzu kumsalının korunması hem de kaplumbağaların doğal yaşamının devam etmesi açısından büyük çabalar gösterdiğini vurguladı.

Yükselen, June Haimoff'u ziyaret etmek istediklerini sözlerine ekledi.

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR, TATİL ATIKLARINI TOPLA TOPLA BİTİRMEDİ MUĞLA BÜYÜKŞEHİR, TATİL ATIKLARINI TOPLA TOPLA BİTİRMEDİ

Kaynak: AA