ANNESİNİ İLK DEFA GÖRMÜŞTÜ! KAZA BEBEKLE ANNESİNİ AYIRDI! ANNESİNİ İLK DEFA GÖRMÜŞTÜ! KAZA BEBEKLE ANNESİNİ AYIRDI!

Türkiye genelinde ‘Daha yeşil bir Türkiye' sloganı ile dikimi yapılacak 11 milyon fidandan 200 bini Muğla'da 100 bini de Aydın'da dikilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Tarım ve Orman Bakanlığı'nın koordinasyonunda ‘Daha Yeşil Bir Türkiye İçin' sloganıyla 81 ilde eş zamanlı olarak saat 11'de 11 milyon fidan dikim etkinliği gerçekleştirilecek.


Dalaman'da 10 Temmuz'da başlayıp Fethiye'nin Göcek bölgesinde iki gün devam eden orman yangınında yaklaşık 400 hektar alan zarar görmüştü. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yanan sahalarda fidan dikimi öncesi çalışmalarını tamamladı. Söz konusu bölgedeki zarar gören alanlar havadan drone ile görüntülenirken teraslama sistemi ile bölge fidan dikimine hazır hale getirildi.


Bunun yanında 18 Ağustos'ta Milas'ta ve aynı gün Bodrum Mumcular bölgesinde yanan ormanlık alanlar için de Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri hazır. Mumcular'da da yangında hasar gören ormanlık alan havadan görüntülenirken, Dalaman, Göcek, Milas ve Mumcular'daki alanlara 11'de Türkiye genelinde eş zamanlı olarak fidan dikimi gerçekleştirilecek.


Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 11 Kasım'da gerçekleştirilecek fidan dikim töreni öncesinde vatandaşların fidan sahiplenmesi amacıyla "www.gelecegenefes.com" adresi açılmıştı. 81 ilde 11 milyon hedeflenen kampanya 12 milyona ulaşırken, Muğla'da da 200 bin fidan barajı aşıldı.