Muğla Emlak Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Ziya Ercan ve Bodrum Emlak Müşavirleri Derneği Ömer Yetgin, hem Muğla merkezde hem de Bodrum’da yeni inşaat projelerine gereksinim duyulduğuna, rant sağlamadan ihtiyaca yönelik imar çalışmalarının yapılması gerektiğine dikkat çektiler. Dünya Gazetesi'nden Duygu Göksu'nun haberine göre; Bodrum Emlak Müşavirleri Derneği Ömer Yetgin, problemlerin çözümü için kamu ve yerel yönetimlerin Muğla’da STK’larla işbirliği yapması gerektiğini belirtti.

Salgın sebebiyle yüz yüze eğitime ara verilmesinden sonra başta öğrenciler olacak şekilde pek çok kişinin Muğla’da kiralık konut bulmakta zorluk çektiğini dile getiren Ercan, “İmkanlar dahilinde öğrenciler hem yurtlara hem de evlere yerleştirildi. Konut az olduğu için fiyatlar yüksek. Bu durum kiralara da yansıyor. İnşaat maliyetlerinden ziyade Muğla’da konut yapılacak arsa sorunu bulunuyor. İnşaat yapılamadığı için konut kiraları da artıyor. Muğla’nın büyük bir kısmı kentsel SİT alanı olarak geçtiği için imara açılabilecek alanların iyi belirlenmesi gerekiyor.  TOKİ  de çalışmalarına devam etmeli. Muğla merkez, sahil bölgelerine göre daha iyi durumda” ifadelerini kullandı.

“Sorunların çözümü için STK’larla işbirliği yapılsın”

Bodrum’un Türkiye değil bir dünya markası olduğunu vurgulayan Yetgin, “Bölgemizde yeni inşaat projeleri var ancak yetmiyor. Muğla’nın doğasını seviyoruz, ormanlarımızı seviyoruz. Bu bölgelere dokunmadan, zarar vermeden ihtiyacı karşılamak için imara açılabilecek bölgeler belirlenmeli, bu konuda çalışmalar acilen başlatılmalı. Konut sayısının ihtiyaçtan az olması kiraları da yükseltiyor. Biz, Emlak Müşavirleri Derneği olarak ev sahiplerine kiraları daha düşük tutmaları konusunda uyarıda bulunamayız, çünkü onlar da enflasyona göre hareket ediyorlar. Denetimlerini ise vergi daireleri gerçekleştiriyor. Ev sahiplerine, kiracı ile anlaşırken paradan önce süreklilik ve güvenilirliği esas almalarını ve bir yıllık ödeme almalarını önerebiliriz” açıklamasında bulundu. 

“Bodrum’da günübirlik kiralamalara karşı denetim artırılsın”

Günübirlik kiralama gerçekleştiren emlakçıların son dönemde yükseldiğini belirten Yetgin, “İnternet üzerinden bazı sitelerde günübirlik ilanları görüyoruz. Acilen bu konuda denetleme yapılmalı. Evden çalışarak bu tarz kiralamalar yapan emlakçılar da çok fazla. Otellerde de bazı personeller ve bazı tur şirketleri de hem yerli hem yabancı turistlere bu tür kiralamalar yapıyor. Günübirlik kiraya verilen konutlarla ilgili denetimler sıklaştırılmalı” diye konuştu.

CHP’NİN MUĞLA’DA ANKET PANİĞİ CHP’NİN MUĞLA’DA ANKET PANİĞİ

Kaynak: EmlakKulisi