Bölgede zeytin katliamının söz konusu olmadığının, zeytin ağaçlarının taşındıkları yerde zeytin verdiğinin belirtildiği açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

1) Ortada herhangi bir ağaç veya zeytin katliamı yok. Taşıma öncesinde yapılan budama işlemine ağaç katli diyenler maalesef iftira suçu işlemektedirler. Olay yıllardır yapıldığı gibi zeytinlerin budandıktan sonra kök bütünlüğü sağlanarak sökülüp başka bir yere dikilmesinden ibarettir. Zeytinler taşındıkları yeni yerlerinde yeşerip zeytin veriyorlar.

2) Santraller kurulduklarından bu yana terk edilen maden ocaklarında ağaçlandırma çalışmalarına önem verilir. Yeniköy ve Kemerköy’de taşıma dahil 22 bin 100 adet zeytin olmak üzere 1 milyon 120 bin 523 adet ağaç toprakla buluştu. Aileleri ile birlikte 20 bin kişi geçimini bu işyerlerinden sağlıyor.

3) Kültür Varlıkları Koruma Kurul kararlarına açılan iptal davaları nedeniyle kömür üretim faaliyetleri neredeyse imkânsız hale getiriliyor. Bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine çok önemli bir katma değer yaratan Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerinin kömüre ulaşımının engellenmesi durumunda ciddi sorunların ortaya çıkacağı ve dolayısıyla elektrik üretiminin sekteye uğrayacağı aşikardır.

4) TES-İŞ ve MADEN-İŞ Sendikaları olarak bugüne kadar sustuk, polemiğe girmemeye özen gösterdik. Ancak santrallerde üretimin durmasına neden olacak eylemlere karşı sessiz kalamayız. İşimiz, Aşımız ve Geleceğimiz bizim kırmızı çizgimizdir. Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Yöredeki sosyal ve ekonomik dengeler de dikkate alınarak ülke ve yöre menfaati de gözetilerek maden sahalarımızın açılması ve santrallerimizin çalışması için desteklerinizi bekliyoruz.

MUĞLA’NIN GÜRÜLTÜ HARİTASI İÇİN BİRÇOK YER MERCEK ALTINDA MUĞLA’NIN GÜRÜLTÜ HARİTASI İÇİN BİRÇOK YER MERCEK ALTINDA

Kaynak: AltarZeyhan