İNŞAAT ÇALIŞANLARI FACİAYI BÖYLE PROTESTO ETTİ İNŞAAT ÇALIŞANLARI FACİAYI BÖYLE PROTESTO ETTİ

Geçici Hayvan Bakımevi’nde ilk kabul ünitesi, yavrulu anne bakım ünitesi, karantina ünitesi, muayene ünitesi, ameliyathane ünitesi, müşahede ünitesi, kedi üniteleri, açık-kapalı kafesler ve doğal yaşam park alanları bulunuyor. 37 bin 349 metrekarelik arazi üzerine inşa edilen Geçici Hayvan Bakımevi 3 milyon 715 bin liraya mal oldu.

OSMAN GÜRÜN: "MUĞLA BU KONUDA ÇOK HASSAS"

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün “Muğlalı hemşehrilerim adına gururla söyleyebilirim Türkiye’nin en kapsamlı ve donanımlı barınağına sahibiz. Böyle bir yere sahip olmak Muğlaların hakkı çünkü Muğla bu konuda çok hassas. Muğla’nın bu değerini herkesle paylaşmak lazım. Şimdiye kadar 10 binin üzerinde ziyaretçi geldi. Barınakta her şey kontrol altında. Kameralarla barınak 24 saat sürekli izleniyor. Barınakta ameliyat dahil her türlü tıbbi tedavi yapılıyor. Donanımlı bir barınağa sahibiz" dedi.

"HAYVANLARIN KARNE HEDİYESİ OLARAK ALINIP SONRA SOKAĞA BIRAKILMASI ÖNLENMELİ"

Başkan Gürün, "Türkiye’deki en büyük sorun hayvanları korumakla ilgili yasa değişikliği var. Hayvan besleyen, hayvanseverin, o hayvanla olan ilişkisi hukuki olarak konulması lazım. Okul hediyesi, karne hediyesi olarak alınan bir hayvanın 2-3 ay beslenip sokağa bırakılıp gidilmesinin kesinlikle engellenmesi gerekiyor. Kısırlaştırma dediğimiz olay hayvan sahibinin talebi üzerine yapılmalı. Eğer hayvan kısırlaştırılmadı ve yavrulayacaksa o yavrularında sorumluluğunun hayvan besleyen kişiye ait olduğu ortaya konulması gerekli. Avrupa ülkelerinde birçok insan hayvan sahibi oluyor ama sokaklarda dolaşan hayvan yok. Hayvan besleyen kişi her türlü sorumluluğunu üstleniyor. Türkiye’de de hayvan sevgisini çocuklarımıza aşılamamız lazım. Ondan sonraki nesillerde hayvanlara sahip çıkacaktır. Satın almayalım sahiplenelim” diye konuştu.

Kaynak: Altar  Zeyhan