Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde kazanılan 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi'nin 97. yıl dönümü kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Muğla'da da coşkuyla kutlanıyor.

ORTACA

Ortaca tören alanında yapılan kutlama törenine, Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan, Dalaman Deniz Hava Üs Komutanı Deniz Albay Okan Mumcu, Belediye Başkanı Alim Uzundemir, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Özbay, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Başkan, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Evren Ekmekçi, Şehit ve gazi yakınları, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün önem ve anlamını belirten konuşmaların yapılmasının ardından Ortaca Kaymakamlığında tebrigatların kabulü ile son buldu.



KÖYCEĞİZ

Köyceğiz Kaymakamı Erdinç Dolu, Milletvekili Burak Erbay, İlçe Garnizon Komutanı V. Gökhan Kaya, İlçe Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Amir ve Müdürleri ile Siyasi Parti İlçe Başkanları, Meslek Odaları Başkanları, Dernek Başkanları ve Temsilcileri ile Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları ve Köyceğiz halkının da katılımı ile Çelenk Sunma töreni 30 Ağustos Cuma günü saat 09.00’da Hükümet Konağı Atatürk Anıtı önünde gerçekleşti. Atatürk Anıtına Köyceğiz Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Köyceğiz Belediye Başkanlığı çelenklerini sundu. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda bir (1) dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun arından İstiklal Marşı eşliğinde Şanlı Türk Bayrağı göndere çekildi.

Tören süresince sunuculuk faaliyetini Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri yürüttü. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Köyceğiz İlçe Kaymakamı Erdinç Dolu tarafından yapıldı. Konuşmanın ardından Köyceğiz Kaymakamlık Makamında, Erdinç Dolu ve beraberindeki, CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Köyceğiz İlçe Garnizon Komutanı V. Gökhan KAYA ve Köyceğiz İlçe Belediye Başkanı Kamil Ceylan bayram tebriklerinin kabulünü gerçekleştirdi.



FETHİYE

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Beşkaza Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk koyma programından sonra Kaymakamlık binasına geçerek, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Fethiye Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Sedat Karabay ile birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini kabul etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle TCG Fırtına Gemisi komutlarından; Deniz Yarbay Kadir Düzkantar, Deniz Yüzbaşı İsmail Vatan Taşkın ve ASB. ÇVŞ. Aykut Keskin Belediyemizde, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret ettiler.

 

BODRUM

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında, Bodrum Belediye Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma törenine katıldı. Törenin ardından protokol üyeleri Bodrum Kaymakamlığında bayramlaşma törenine katıldı. Törenden sonra Başkan Ahmet Aras, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Bodrum'a gelen T.C.G BORA (P-338) Hücumbotu’nu ziyaret etti.

HANGİ İLÇEDE NE KADAR HASAR VAR? HANGİ İLÇEDE NE KADAR HASAR VAR?

MARMARİS

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yılı kutlamaları Marmaris'te Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Çelenk sunumundan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından tebrik kabulüyle devam etti. Kutlama törenine İlçe protokolü, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tören, zafer coşkusunu bir kez daha yaşattı. 



DALAMAN 

30 Ağustos Zafer Bayramı Dalaman ilçesinde saat sabah 09.00’da, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle kutlandı. Tören, Cumhuriyet alanındaki Atatürk Anıtına Kaymakamlık Makamının, Garnizon Komutanlığının ve Belediye Başkanlığının çelenklerin konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasıyla Anıt Programı sona erdi. Daha sonra saat 10.00’da, Kaymakamlık Makamında tebrigat kabulüne geçildi.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına, Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan, Garnizon Komutanı, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş, askeri ve mülki erkân, şehit yakınları ve gaziler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



MİLAS

30 Ağustos 1922’de Mustafa Kemal Atatürk Başkomutanlığında Türk ordusunun mutlak zaferle kazandığı Büyük Taarruz’un, tarihi şan ve şerefle dolu, 30 Ağustos Zafer Bayramının 97’nci yıl dönümü Atapark’ta düzenlenen etkinlikle kutlandı.





YATAĞAN


30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıl dönümünde Yatağan Kaymakamlığı tarafından düzenlenen törende, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanları, aziz şehit ve gazilerimiz rahmet ve minnetle anıldı.



DATÇA 

Datça ilçesinde gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle başladı. Törene, Datça İlçe Kaymakamı Mesut Çoban, Garnizon Komutanı, Datça Belediye Başkanı Abdullah Gürsel Uçar, Datça İlçe Emniyet Müdürü, Datça İlçe Jandarma Komutanı, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, vatandaşlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Tören, Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk sunumlarının yapılmasının ardından, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk Büyükleri ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması, şiirler okunması, halkoyunları ve judo gösterisinin yapılmasının ardından kahramanlık türküleri söylendi. 

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları, Kaymakamlık Makamında Kaymakam Mesut Çoban’ın tebrikleri kabul etmesi ile sona erdi.