Muğla Kadın Meclisleri 11 Ocak Cumartesi günü yılın ilk il buluşmasını gerçekleştirdi. Muğla’nın birçok ilçesinden gelen katılımcılar, kadın meclisleri olarak Muğla’da ve bulundukları ilçelerde neler yapabileceklerini değerlendirdi. Meclisin komitelerinde görev alacak üyelerin de belirlendiği toplantıda Ocak ayı programı da netlik kazandı.



Muğla Kadın Meclisleri’nin daha çok kişiye ulaşması ve tanıtılmasının öncelikli hedef olarak ifade edildiği buluşmada Muğla Kadın Meclisleri üyesi Ünzile Beler platformun kuruluş amaçlarından bahsetti. Beler, " Kadın Meclisleri , Türkiye’nin çoğu ilinde oluşmaya başlayan ve Muğla’da da yeni kurulan bir platform. Kadınların yalnız olmadığını ve ‘Asla yalnız yürümeyeceklerini’ ifade ediyoruz. Bu kapsamda kadın davalarını takip ediyor ve adalet sağlanmasını istiyoruz. Kadınların hep birlikte daha güçlü olduğunu biliyoruz. Biz Kadın Meclisleri olarak 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un ve İstanbul Sözleşmesi’nin etkin olarak uygulanması için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Katiller, tacizciler, tecavüzcüler, çocuk istismarcıları ve şiddetin her türlüsünü uygulayan suçluların hak ettikleri cezaları almasını istiyoruz. Bu kişilere caydırıcı cezaların verilmesi için bir aradayız. Şiddete uğrayan ve istismar edilen insanların yanındayız. Hiçbir kadının öldürülmediği güne kadar da mücadelemize devam edeceğiz. Biz kadınlar için varız” sözlerini kaydetti.


Beler, Türkiye’de hızla büyüyen bir platform olan Kadın Meclisleri'nin Şubat ayında da Türkiye genelinde bir etkinlik düzenleyeceğini ifade ederek “9 Şubat’ta bir Türkiye Kadın Meclisleri toplantısı gerçekleştirilecek. Türkiye’nin dört bir yanından bir katılım olacak. 9 Şubat’ta söz kadınlarda!” dedi.
Muğla Kadın Meclisleri üyeleri, çalışmalarında kendilerine destek olmak isteyen herkesi platforma davet ettiklerini belirterek tüm kadınlara “Unutmayın ‘Asla yalnız yürümeyeceksiniz!” hatırlatmasında bulundu.

BODRUM-KAŞ ARASI FIRTINA! UYARI ÜSTÜNE UYARI BODRUM-KAŞ ARASI FIRTINA! UYARI ÜSTÜNE UYARI