Ege İhracatçı Birlikleri’nin (EİB) Dünya Gazetesi iş birliğiyle düzenlediği Ege İhracat Buluşmaları’nın üçüncüsü Muğla’da yapıldı. Muğla merkezli Ermaş Madencilik firması madencilik alanında gösterdiği üstün ihracat başarısı ile ödül alan iki firmadan biri oldu.

Ermaş Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Sorumluluk üstlendiğimiz her alanda hem bizlerin hem de memleketimizin diğer kurumlarının daha güzel yarınlara ancak nitelikli insan kaynağıyla ilerleyebileceği aşikârdır. İşte bu amaçla kendi alanımızda denemenin ve istemenin ne denli önemli olduğunu biliyoruz. Bizim Ermaş Madencilik olarak bir misyonumuz var. Bu da ülke ekonomisine nasıl daha fazla katkı sağlayabiliriz düşüncesi içerisinde gelecek nesillere örnek olmak ve ışık tutmak. Olağanüstü özverileriyle bizi bu konuma getiren çalışma arkadaşlarımıza ve bizi her zaman destekleyen iş ortaklarımıza teşekkür ediyorum. ” dedi. 

Ermaş Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, konuşmasına şu sözlerle devam etti; 

Üretime, İstihdama ve İhracata Yönelerek Bugüne Geldik 

BODRUM'DA GAMZE'NİN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ KARAR VERİLDİ BODRUM'DA GAMZE'NİN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ KARAR VERİLDİ

Ercan, “Her dönemin pazarda ihtiyacı farklıdır ve biz de pazarı hep öngördük. Sektöre girdiğimiz yıllar ülkemizde turizm faaliyetlerinin filizlendiği zamanlardı. Turizmin gelişmesiyle otel inşaatlarında yer aldık, sözlerimizi yerine getirmek için çok çalıştık. Güvenilirlik esastı ve ün salmıştık. Dünyanın bir çok farklı bölgesinde fuarlara katıldık. İhracatımızı geliştirdik. İşimizi geliştirdikçe motivasyonumuz da arttı. Yükselen motivasyonumuzla birlikte daha çok çalışarak işimizi büyüttük. 2017 yılındaki quartz kompoze plaka üreten fabrika yatırımımız Coante Quartz Surfaces ile çalışan sayımız ve ihracat kapasitemizi de arttırdık. Bu aşamadan sonra endüstriyel ürünler üreten sanayi yatırımcısı olarak elimizdeki tüm imkanları yatırıma, üretime, istihdama ve ihracata yönelterek bugün bu noktaya geldik. Böylelikle, hem kendimiz hem de ülkemiz adına kazanırken hayallerimizin inşasında emin adımlarla ilerliyoruz.”

Ermaş Madencilik'in Muğla'daki Yatırımları

2021 yılında gerçekleştirdiği ihracat ile ödül alan Muğla merkezli Ermaş Madencilik, 1985 yılında faaliyete geçirdiği Ula fabrikası ile madencilik ve doğal taş sektörüne adım attı. Başarılı firma, 2002 yılında Yatağan, 2014 yılında Seydikemer ve son olarak 2017 yılında Coante fabrikasını faaliyete alarak sektörün önemli ve öncü firmaları arasındaki yerini korudu. Ula fabrikası ile birlikte 1985 yılında Muğla'da kurulan Ermaş Madencilik, 3 mermer fabrikası, 6 mermer ocağı ve sanayi yatırımı olan Coante Quartz Surfaces fabrikası ile kompoze plaka sektöründe faaliyetlerini sürdürüyor ve bine yakın istihdamla ülke ekonomisine katkı sağlıyor.