Muğla'da, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla 796 okulda, 13 bin 308 öğretmen ve 152 bin 549 öğrenci için ilk ders zili çaldı.

Menteşe ilçesinde, 2019-2020 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle 87 yıl aradan sonra restore edilerek eğitime hazır hale getirilen ve Muğla'nın ilk okulu olma özelliğini taşıyan Atatürk İlkokulu'nda tören düzenlendi. Törende konuşan Muğla Valisi Esengül Civelek, tescilli yapı niteliğinde bulunan Atatürk İlkokulu'nun onarılarak, günümüz koşullarına hizmet edecek hale getirildiğini söyledi. 



ESENGÜL CİVELEK: "GELECEK EĞİTİMLE ŞEKİLLENECEKTİR"

Eğitimin çağdaş yaşamın en önemli ihtiyacı olduğunu belirten Civelek, "Gelecek eğitimle şekillenecektir. Ülkemizi aydınlık yarınlara kavuşturacak geleceğimizin teminatı çocuklarımızı bilgiyi üretebilen, değerlendirebilen, paylaşabilen, bilimsel gelişmeleri izleyebilen, iyi birey olarak yetiştirebildiğimiz takdirde çağdaş ülkeler arasında yer alabiliriz." dedi. 



ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE FİDAN DİKİLDİ

Konuşmaların ardından Vali Civelek'e, Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre tarafından okulun restorasyonunda sağladığı destekler için, okulun ilk öğrenci ve öğretmenlerinin fotoğraflarının bulunduğu çerçeve ile çiçek takdim edildi. Vali Civelek ve protokol üyeleri daha sonra okul bahçesine fidan dikerek, restore edilen okulunun ilk öğrencileri ile okul girişinde fotoğraf çektirdi.  

Programda Muğla Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri de öğrencilere kitap, kalem ve boyama setleri hediye etti.

BODRUM-KAŞ ARASI FIRTINA! UYARI ÜSTÜNE UYARI BODRUM-KAŞ ARASI FIRTINA! UYARI ÜSTÜNE UYARI